Kokeile kuukausi maksutta

Työelämän muutokset eivät ole kaventaneet sukupuolten välisiä palkkaeroja

Työelämän rakennemuutokset eivät tuoreen tutkimuksen mukaan ole kaventaneet naisten ja miesten välisiä palkkaeroja. Myös ammatillinen eriytyminen on pysynyt edelleen hyvin voimakkaana, vaikka ammattirakenteessa on tapahtunut muutoksia.

Sosiaali- ja terveysministeriö teettämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, miten ammatti-, työpaikka- ja henkilörakenteen muutokset ovat vaikuttaneet naisten ja miesten työmarkkina-asemaan ja sukupuolten välisiin palkkaeroihin.

Erilaisten työsuhteiden yleisyydessä tapahtuneet muutokset ovat osa työelämän rakennemuutosta, ja siksi tutkimuksessa tarkastellaan myös sukupuolten välistä eriytymistä työsuhteiden tyypeissä sekä sen vaikutuksia miesten ja naisten palkkaeroihin ja urakehitykseen.

Tutkimus tehtiin Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen, Palkansaajien tutkimuslaitoksen ja Tilastokeskuksen yhteishankkeena.

Tutkimuksen tilastolliset tarkastelut koskevat lähinnä yksityistä sektoria.

Samapalkkaisuuteen vielä pitkä matka

Tutkimuksen mukaan tehtävä- ja henkilörakenteiden muutos on jonkin verran kaventanut palkkaeroja. Sen sijaan ammattirakenteen hierarkian muutos sekä osa-aikatyön yleistyminen ovat hieman kasvattaneet sukupuolten välisiä palkkaeroja.

Naisten miehiä suurempi osuus osa-aika- ja määräaikaistyössä jarruttaa samapalkkaisuutta. Näissä työsuhteissa naiset saavat palkkahyötyjä työmarkkinaliikkuvuudesta miehiä vähemmän.

Samapalkkaisuuden kannalta huolestuttavinta on, että vaikka naispalkansaajien koulutustaso on selvästi noussut enemmän kuin miehillä, tämä ei tutkimuksen mukaan ole tukenut nuorten naisten urakehitystä tai palkkauksen tasa-arvoa.

Hallituksen ja työmarkkinakeskusjärjestöjen samapalkkaisuusohjelma päättyy maaliskuun lopussa. Tällä hetkellä osapuolet neuvottelevat siitä, miten samapalkkaisuustavoite saavutettaisiin jatkossa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Työelämän muutokset eivät ole kaventaneet sukupuolten välisiä palkkaeroja”

  1. Nainen, joku varastaa sinun palkastasi sen 17 %.

    1. Mies. Varo, naiset haluavat samat kuukausiansiot kuin miehet vaikka miehet tekevät 20 % enemmän vuosityötunteja kuin naiset. Lisäksi, jos otetaan huomioon naisten eläke-etuudet ja miesten ilmaiseksi tekemät maanpuolustustyötunnit, naiset varastavat miehen palkasta 10 senttiä euroa kohti.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat