Asunto-osakkeiden arvonlisäverolliset välityspalkkiot laskivat alimmilleen kahteen vuoteen. Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä koko maan asunto-osakkeiden ammattivälityksen keskiarvopalkkio oli 4,18 prosenttia.

Asuntojen välityshinnat laskivat

Asunto-osakkeiden arvonlisäverolliset välityspalkkiot laskivat alimmilleen kahteen vuoteen. Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä koko maan asunto-osakkeiden ammattivälityksen keskiarvopalkkio oli 4,18 prosenttia.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Kuopiossa oli kaikkein halvinta myydä asunto-osake välittäjää käyttäen, siellä osakehuoneiston välityksen keskimääräinen palveluhinta oli 3,67 prosenttia.

Myös Helsingissä nähtiin vuoden alun kuukausina vertailuhistorian alhaisimmat asunto-osakkeiden välityksen keskiarvopalkkiot. Siellä keskimääräinen välityspalkkio on juuri nyt 3,78 prosenttia. Kalleinta asunto-osakkeen välitys on edelleen Lappeenrannassa, jossa kuluttajalta pyydettävä keskiarvopalkkio on 4,55 prosenttia.

Kiinteistöjen välityshintojen lasku sitä vastoin pysähtyi valtakunnan tasolla ja on tällä haavaa 4,35 prosenttia. Suurissa kaupungeissa nähtiin alkuvuonna paikoin jopa orastavaa nousua. Kuopio oli tästä poikkeus: kiinteistöjä välitettiin keskimäärin 3,73 prosentin hintaan. Kalleinta kiinteistönvälitys on Lappeenrannassa, jossa kiinteistönvälityksestä maksettiin listahintojen mukaan keskimäärin 4,65 prosenttia.

Lain mukaan asunto-osakkeilla ja kiinteistöillä on ammattimaisessa kiinteistönvälityksessä erikseen omat prosenttinsa. Karkea jako on, että asunto-osakkeita ovat kerrostaloasunnot, rivitalot ja paritalot. Omakotitalot ovat normaalisti kiinteistöjä.

Asuntojenmyynti.fi ei vertaile vapaa-ajan asuntojen välityspalkkioita, joten nämä keskimääräiset välityshinnat eivät sisällä vapaa-ajan asuntojen välityshintoja.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asuntojen välityshinnat laskivat”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi