Haahtela-rakennuttaminen mukaan toteuttamaan Itäkeskuksen uudishanketta

Kesko on valinnut Haahtela-rakennuttaminen Oy:n yhteistyökumppanikseen toteuttamaan Helsingin Itäkeskukseen rakennettavan uuden kaupallisen keskuksen rakennushanketta.

Hankkeessa Haahtela vastaa rakennustöiden projektijohdosta, johon kuuluu muun muassa suunnittelun ohjaus, hankinnat, osaurakoina toteutettavan rakennustyömaan johtaminen, vuokraustoimen tukitehtävät sekä päätoteuttajan velvollisuudet.

Kesko rakentaa Itäkeskukseen nykyisen K-citymarketin alueelle uuden ja modernin kaupallisen keskuksen. Sen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy.

Keskuksen ensimmäinen vaihe valmistuu vuoden 2017 lopussa. Sen koko on 26 000 kerrosneliömetriä ja investoinnin arvo noin 100 miljoonaa euroa. Ensimmäisen vaiheen työllistämisvaikutus on noin 250 henkilötyövuotta seuraavan kahden vuoden ajan.

Hankkeen toisen vaiheen on arvioitu valmistuvan vuonna 2019, ja siihen sijoittuu muun muassa Finnkinon elokuvakeskus.

Alueella toimiva K-citymarket palvelee asiakkaita koko rakennusprojektin ajan. Tällä hetkellä alueella rakennetaan uusia parkkipaikkoja K-citymarketin asiakkaille sekä tehdään rakennustyön edellyttämiä muutostöitä nykyiseen K-citymarketiin. Uudisrakennus sijoittuu pääosin nykyisen K-citymarketin parkkialueelle.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Haahtela-rakennuttaminen mukaan toteuttamaan Itäkeskuksen uudishanketta”

Jätä kommentti