Kokeile kuukausi maksutta

Kone, Syke, VTT, Ramboll ja YIT opiskelijoiden suosiossa

Kone oli Universumin opiskelijatutkimuksessa taas suosituin teknisen alan työnantaja. Hyvän tuloksentekijän arvo tunnetaan. Kakkosena oli ABB ja kolmantena Suomen ympäristökeskus.

Kone oli Universumin opiskelijatutkimuksessa taas suosituin teknisen alan työnantaja. Hyvän tuloksentekijän arvo tunnetaan. Kakkosena oli ABB ja kolmantena Suomen ympäristökeskus.

Sijoitus kertoo yleensä yrityksen suuruudesta ja tunnettuudesta. Suomen suurin rakennusliike Lemminkäinen tosin on painunut listalla alaspäin, vaikka pikipojat ovat kaikille tuttu näky.

Suomalaisomisteisen konsulttitoimiston A-Insinöörien pääsy listalle on puolestaan hyvä suoritus, koska moni ulkomainen konserni on paljon isompi.

Toisen konsulttitoimiston Vahasen tunnettuudessa voi yhä vaikuttaa Risto Vahasen Muammar Gaddafin tuella tekemä ”markkinointitempaus” Jolon saarella, mistä Risto Vahanen vitsaili yhtiön 60-vuotisjuhlissa.

Rautaruukki eli nykyinen SSAB on kokoonsa nähden listalla aika pohjalla eli tunnettuudessa on tekemistä.

YIT nauttii tunnettuudestaan, mutta Caverionia opiskelijat eivät taida tuntea juuri ollenkaan, vaikka kyseessä on iso, kansainvälinen yhtiö ja töitä länsimaissa. Talotekniikka-alan tunnettuus eli suosio näyttää muutenkin pieneltä. ”Paskaputki-insinööreillä” on tekemistä maineensa kanssa.

Isot kaupungit paransivat suosiotaan. Sen sijaan kovia saneerauksia tehnyt VTT oli alamäessä, vaikka edelleen suosittu.

Liike-elämän konsultit nousussa

Tuloksia kuvaa yleisesti se, että liike-elämän palveluja tarjoavat strategia- ja konsultointitalot ovat nostaneet suosiotaan, vaikka liike-elämän konsulteilla ei nykyisinä vaikeina aikoina taida mennä sen paremmin kuin muillakaan.

Opiskelijoiden mielestä työnantajan tärkeimpiä ominaisuuksia tekniikan ja luonnontieteiden alan opiskelijoille ovat monipuoliset työtehtävät, ystävällinen työilmapiiri ja kolmantena kehitystä tukevat esimiehet, joka on noussut kolme sijaa viime vuodesta.

Selkeimmäksi ryhmäksi vastaajien joukossa (15 % prosenttia vastaajista) nousi idealistiprofiili, joka painottaa työn merkityksellisyyttä, eettisiä periaatteita, yhteiskuntavastuuta, kestävää kehitystä ja kunnioitusta työntekijöitä kohtaan.

Universumin opiskelijatutkimukseen vastasi vuonna 2015 yhteensä 12 380 suomalaista korkeakouluopiskelijaa. Universum on maailman johtava työnantajakuvaan keskittynyt yritys, joka on tutkinut korkeasti koulutettujen opiskelijoiden ja ammattilaisten näkemyksiä työelämästä ja työnantajista jo 18 vuotta Suomessa.

Poimintoja listalta (suluissa edellisen vuoden sijoitus)

7 Helsingin kaupunki (16)

8 VTT (4)

13 Ramboll (15)

14 YIT

16 Metsä Group

18 Stora Enso

19 Tampereen kaupunki (29)

23 Skanska (24)

28 NCC (33)

29 Lemminkäinen (26)

31 Pöyry (18)

34 A-Insinöörit (39)

41 Oulun kaupunki (57)

42 Espoon kaupunki

57 Schneider Electric (86)

58 FCG Finnis Consulting Group

63 Peab (65)

64 Vantaan kaupunki

67 SSAB

69 Tekes (66)

70 Ruukki Construction

74 VR Group (64)

78 Tikkurila (87)

85 Destia (78)

86 Vahanen (71)

91 Tekla (97)

96 Talvivaara (95)

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kone, Syke, VTT, Ramboll ja YIT opiskelijoiden suosiossa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat