Kokeile kuukausi maksutta

Opiskelija-asuntoja nousee Savilahden kampusalueelle Kuopiossa

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK) ja Kuopion Opiskelija-asunnot Oy (Kuopas) ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen opiskelija-asuntojen rakentamisesta Itä-Suomen yliopiston Savilahden kampusalueelle.

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK) ja Kuopion Opiskelija-asunnot Oy (Kuopas) ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen opiskelija-asuntojen rakentamisesta Itä-Suomen yliopiston Savilahden kampusalueelle.

Kuopas vastaa asuintalojen suunnitteluttamisesta ja SYK alueen ja sen muiden palveluiden kehittämisestä. Tavoitteena on saada hankkeeseen liittyvät rakennustyöt alulle 2016–2017. Uudet opiskelija-asunnot valmistuisivat 2017–2018.

”Tämä yhteistyö tukee täysin Kuopion kaupungin vetämää Savilahti-projektin suuntaviivoja ja on SYKin ensimmäinen konkreettinen askel kohti yhteistä päämäärää – vetovoimaista kampusaluetta”, Juha Uotila SYK Oy:stä toteaa.

”Kuopakselle yhteistyö mahdollistaa uudenlaisen opiskelija-asumisen kehittämisen tavoitteena opiskelun, asumisen ja palvelujen ainutlaatuinen yhdistäminen unohtamatta uusia kiinteistöjen energiatehokkuusratkaisumahdollisuuksia. Kampusalueelle rakennettavat opiskelija-asunnot ja Kuopaksen Samoilijan uudisrakennushanke tuovat Savilahden kampukselle opiskelijoiden asumisen sekä uudenlaista elämää ja sykettä”, Tuula Vartiainen Kuopakselta kertoo.

Savilahti-projekti on parhaillaan menossa Kuopion kaupungin vetämänä. Savilahden kampusalueesta on tarkoitus kehittää vilkas ja monipuolinen liike-elämän, opiskelun ja vapaa-ajan keskittymä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Opiskelija-asuntoja nousee Savilahden kampusalueelle Kuopiossa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat