Opiskelija-asuntoja nousee Savilahden kampusalueelle Kuopiossa

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK) ja Kuopion Opiskelija-asunnot Oy (Kuopas) ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen opiskelija-asuntojen rakentamisesta Itä-Suomen yliopiston Savilahden kampusalueelle.

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK) ja Kuopion Opiskelija-asunnot Oy (Kuopas) ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen opiskelija-asuntojen rakentamisesta Itä-Suomen yliopiston Savilahden kampusalueelle.

Kuopas vastaa asuintalojen suunnitteluttamisesta ja SYK alueen ja sen muiden palveluiden kehittämisestä. Tavoitteena on saada hankkeeseen liittyvät rakennustyöt alulle 2016–2017. Uudet opiskelija-asunnot valmistuisivat 2017–2018.

”Tämä yhteistyö tukee täysin Kuopion kaupungin vetämää Savilahti-projektin suuntaviivoja ja on SYKin ensimmäinen konkreettinen askel kohti yhteistä päämäärää – vetovoimaista kampusaluetta”, Juha Uotila SYK Oy:stä toteaa.

”Kuopakselle yhteistyö mahdollistaa uudenlaisen opiskelija-asumisen kehittämisen tavoitteena opiskelun, asumisen ja palvelujen ainutlaatuinen yhdistäminen unohtamatta uusia kiinteistöjen energiatehokkuusratkaisumahdollisuuksia. Kampusalueelle rakennettavat opiskelija-asunnot ja Kuopaksen Samoilijan uudisrakennushanke tuovat Savilahden kampukselle opiskelijoiden asumisen sekä uudenlaista elämää ja sykettä”, Tuula Vartiainen Kuopakselta kertoo.

Savilahti-projekti on parhaillaan menossa Kuopion kaupungin vetämänä. Savilahden kampusalueesta on tarkoitus kehittää vilkas ja monipuolinen liike-elämän, opiskelun ja vapaa-ajan keskittymä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Opiskelija-asuntoja nousee Savilahden kampusalueelle Kuopiossa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi