PRT-Forest teki reilun 6 miljoonan euron tappion

Suomen suurimpiin kuuluva puurakennusalan yhtiö PRT-Forest teki viime vuonna 6,1, miljoonan euron tappion 118 miljoonan euron liikevaihdollaan.

Suomen suurimpiin kuuluva puurakennusalan yhtiö PRT-Forest teki viime vuonna 6,1, miljoonan euron tappion 118 miljoonan euron liikevaihdollaan.

Yhtiön omavaraisuusaste säilyi kuitenkin erinomaisella tasolla ja oli 69 prosenttia. Vuotta aiemmin se oli 75 prosenttia. Liikevaihto laski vuoden 2013 luvuista noin 12 miljonaa euroa. Yhtiön palveluksessa oli viime vuoden lopussa 720 työntekijää.

”Yleinen taloustilanne, markkinamuutokset, Venäjän ja Ukrainen välinen kriisi sekä konsernin toiminnan voimakkaat uudelleenorganisoinnit heikensivät liikevaihtoa ja tulosta. Konsernin tulosta rasittivat lisäksi Pyhännan Rakennustuotteen uuden liiketoiminnan käynnistämisen investoinnit”, konsernin toimitusjohtaja Ilkka Sydänmetsä sanoo.

Konsernin tytäryhtiöistä positiivisen tuloksen tekivät Kontiotuote ja Piklas. Piklas kasvatti liikevaihtoaan jopa 44 prosenttia. Tytäryhtiöistä Jukkatalo, Lappli-Talot, Mellano ja PRT-Wood tulokset jäivät tappiolle. Jukkatalo ja PRT Wood onnistuivat kuitenkin pienentämään tappioitaan edellisvuodesta.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “PRT-Forest teki reilun 6 miljoonan euron tappion”

Jätä kommentti