Ruotsissa turvallisuuspelot synnyttävät aidattuja asuntoalueita

Onsalan kuntaan Ruotsissa rakennetaan pientaloalue, joka on suljettu aidalla ulkopuolisilta. Rikkaat ruotsalaiset eristäytyvät tällä tavoin muista ja suojaavat samalla omaisuuttaan.

Onsalan kunta pääsi Ruotsissa kerralla julkisuuteen, kun uutisoitiin, että kuntaan on tulossa Poppel Park -niminen aidattu omakotialue. Sen rakentamista perustellaan muun muassa turvallisuudella, jota ainakaan Tryggare Sverige -yhdistyksen mielestä monikulttuurinen Ruotsi ei enää ole. Uutisessa aika osoittelevasti liehuu pääkuvituksena Ruotsin lippu.

Samanlainen alue on jo Malmössä. Amerikassa ja Venäjällä korkealla ja usein jopa umpinaisella aidalla ja portilla sekä vartijalla varustetut alueet ovat tavallisia, mutta ei avoimuuteen tottuneessa Skandinaviassa. Suomessa korkeintaan siirtolapuutarha-alueita on voitu sulkea aidalla varkauksien pelossa.

Ajatus aidatusta Ruotsista on herättänyt nettikeskusteluissa myös paljon vastalauseita. Hauskin kommentti oli, että jatkossa (rikkaat) ruotsalaiset asuvat eläintarhoissa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Ruotsissa turvallisuuspelot synnyttävät aidattuja asuntoalueita”

  1. No ei se paljon naurata kun rikkaus ja voimavara tunkee kotikäynnille pyytämättä ja yllättäen. Pohjoismaissa kun ihmisillä ei ole lain mukaan oikeutta turvata kotiaan eikä omaisuuttaan, pikemminkin käy niin että saa syytteen pahoinpitelystä jos kajoaa murtautujaan. En lainkaan ihmettele tätä kehityssuuntaa ja odotan näitä Suomeenkin ilmestyvän. Katsokaa vaikkapa Etelä-Afrikkaa, siellä on nykyään hengenvaarallista valkoiselle ihmiselle. Samaa etnistä värinää ja säpinää ollaan tuomassa Suomeenkin EU:n taakanjako-ohjelman myötä. Kannattaisi äänestää Perussuomalaisia.

  2. Poliitikoilla on vielä se mahdollisuus lakimuutokseen, että jos rosvo loukkaantuu aidan seipääseen, niin aidan omistaja tuomitaan vamman tuottamisesta.

  3. Ei hyvänen aika! Mihin Ruotsi ja myöhemmin Suomi onkaan menossa? Oman ruumisarkun lisäksi on ryhdyttävä aitaa rakentamaan.

  4. Joo tehdään meilläkin jako, rikkaat asuvat Ahvenanmaalla ja köyhät mannerSuomessa. Viisumi käyttöön myös.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi