Hakaniemen hallin peruskorjaus alkaa kevättalvella. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Lautakunnat hyväksyivät Hakaniemen kauppahallin peruskorjauksen hankesuunnitelman

Helsingin kaupungin kiinteistölautakunta on 12. toukokuuta hyväksynyt satavuotiaan Hakaniemen kauppahallin peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelman. Teknisen palvelun lautakunta antoi jo 7. toukokuuta puoltavan lausunnon suunnitelmasta. Hankesuunnitelma tarvitsee vielä kaupunginhallituksen hyväksynnän.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Kauppahallin remontin yksityiskohtien suunnittelu alkaa heti hankesuunnitelman hyväksymisen jälkeen. Alustavan tiedon mukaan rakennustyöt alkavat elokuussa 2016 ja valmistuvat keväällä 2018.

Kokonaiskustannusten ja myyntitoiminnan jatkuvuuden kannalta on järkevää, että halliin tehdään kerralla yksi suuri remontti useiden pienempien osakorjausten sijaan. Tilakeskuksen laatiman ennusteen mukaan hankkeen enimmäishinta on 12,5 miljoonaa euroa. Alkuperäistä korjaussuunnitelmaa on viime vuoden jälkeen muokattu noin 2,5 miljoonaa euroa edullisemmaksi. Säästö saavutettiin luopumalla varautumisesta maanalaisiin kulkuyhteyksiin.

Vuonna 1914 valmistunut Hakaniemen kauppahalli on laajojen korjausten tarpeessa. Kauppahallin peruskorjauksen tavoitteena on parantaa hallimyynnin olosuhteita ja kunnostaa historiallisen rakennuksen sisätilat alkuperäiseen asuunsa. Hanke on suunniteltu ajatellen hallin käytettävyyttä vuosikymmenien säteellä.

Hallin nykyinen talotekniikka on pääosin 1970-luvulta ja alapohjan tukirakenteet ovat heikkokuntoiset. Sisätilan lämpötilaerot eri vuodenaikoina ovat suuret, eikä hallissa ole riittävästi kylmätiloja toiminnan kehittämiseksi.

Suunniteltu peruskorjaus tuo kauppahalliin nykyaikaiset ilmanvaihto- ja sähköjärjestelmät, esteettömät kulkuyhteydet sekä toimivat varasto- ja sosiaalitilat. Uudet tekniset järjestelmät pystytään asentamaan rakentamalla taloon maanalaista tilaa.

Remontin aikana kauppahallin ilmettä kohennetaan historiaa kunnioittaen. Suljetut toisen kerroksen näköalaikkunat on tarkoitus avata uuteen halliravintolaan, millä tähdätään yläkerran asiakasmäärien kasvamiseen. Myymälätilojen määrä hallissa pysyy entisellään.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lautakunnat hyväksyivät Hakaniemen kauppahallin peruskorjauksen hankesuunnitelman”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi