Kokeile kuukausi maksutta

Omistusmuutos poisti tulpan – lisää asumisoikeusasuntoja

Saton ja VVO:n omistuksessa Asokodit (Suomen Asumisoikeus Oy) ei rakennuttanut käytännössä lainkaan uusia asumisoieksuasuntoja, mutta tahti muuttui Asuntosäätiön ostettua yhtiön.

Saton ja VVO:n omistuksessa Asokodit (Suomen Asumisoikeus Oy) ei rakennuttanut käytännössä lainkaan uusia asumisoieksuasuntoja, mutta tahti muuttui Asuntosäätiön ostettua yhtiön.

Asuntosäätiön liikevaihto noin kolminkertaistui, kun se osti viime keväänä Suomen Asumisoikeus Oy:n. Yhtiö tunnetaan paremmin Asokodit-markkinointinimellä. Vappuaattona Asokodit fuusioitiin Asuntosäätiön tytäryhtiöön, ja nimeksi tuli tytäryhtiön nimi, Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy.

Kauppa lisää jatkossa selvästi asumisoikeustuotantoa Suomessa. Toistaiseksi hankkeet ovat vielä suunnitteluasteella. Tähän saakka Asuntosäätiö on rakennuttanut noin 400 asuntoa vuodessa, josta puolet on asumisoikeusasuntoja.

Asuntosäätiön toimitusjohtaja Esa Kankainen arvioi, että jo tänä vuonna asumisoikeusasuntojen määrä voisi tuplaantua 400 asuntoon, jos urakkakilpailut ja tonttiprojektit menevät hyvin.

Se nostaisi säätiön koko tuotannon 500–600 asuntoon vuodessa. Asumisoikeusasuntojen lisäksi säätiö rakennuttaa muunkin hallintamuodon asuntoja.

Yhdistymisen jälkeen Asuntosäätiö on Suomen neljänneksi suurin asuinkiinteistöjen omistaja. Se omistaa noin 15 500 asumisoikeusasuntoa ja noin 1000 vuokra-asuntoa 31 paikkakunnalla eri puolilla Suomea.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Omistusmuutos poisti tulpan – lisää asumisoikeusasuntoja”

  1. Tätä on tervehdittävä ilolla. Valtion tuella tuotetut asumisoikeus- ja osaomistusasunnot ovat hyvät vaihtoehdot työssäkäyville ihmisille, joilla ei ole varaa ostaa asuntoja hintaan 10 000 e/m2.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat