Kokeile kuukausi maksutta

Sato aikoo hankkia vakuudetonta rahoitusta

Sato aloittaa siirtymisen vakuudellisesta rahoituspohjasta kohti pääosin vakuudetonta rahoitusrakennetta. Moody’s Investor Service on myöntänyt yhtiölle pitkäaikaisen luottoluokituksen Baa3 vakain näkymin.

Saton mukaan Moody’sin antama luottoluokitus heijastaa heidän näkemystään yhtiön ”kyvykkyydestä hallita laadukasta ja sijainniltaan hyvää asuntoportfoliota, joka laajan asukaskunnan sekä korkean vuokrausasteen ansiosta tuottaa yhtiölle tasaista kassavirtaa”.

”Saton strategisena tavoitteena on kasvattaa yhtiön asunto-omaisuuden arvo nykyisestä noin 2,6 miljardista eurosta vähintään 4,0 miljardiin euroon tämän vuosikymmenen loppuun mennessä. Investment grade -luottoluokituksen saaminen ja monipuolisen rahoitusrakenteen muodostaminen tukevat kasvutavoitteen saavuttamista”, Saton toimitusjohtaja Erkka Valkila arvioi.

”Julkinen luottoluokitus luo mahdollisuuksia hyödyntää kansainvälisiä rahoitusmarkkinoita, mikä lisää joustavuutta ja tehokkuutta rahoitusjärjestelyihin. Luokitus tukee myös pyrkimystämme kasvattaa vähitellen vakuudettoman velan osuutta. Monipuolinen rahoitusrakenne auttaa ylläpitämään rahoituskustannukset kilpailukykyisellä tasolla”, Saton talousjohtaja Esa Neuvonen toteaa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 6 kertaa

6 vastausta artikkeliin “Sato aikoo hankkia vakuudetonta rahoitusta”

 1. De facto ei tässä halvempaa rahaa haeta vaan vapausasteita.
  Tämän kasan määräsyvaltahan on kovaa vauhtia menossa ulkomaille.

 2. Uutisen ensimmäisessä virkkeessä lienee virhe. Siinä lukee: ”Sato aloittaa siirtymisen vakuudellisesta rahoituspohjasta kohti PÄÄOSIN vakuudetonta rahoitusrakennetta.” Saton omassa tiedotteessa ei sanaa ”pääosin” esiinny. Pyrkimyksenä Satolla vaikuttaa olevan lisätä vakuudettomien luottojen osuutta, mutta ei niistä pääosaa luottokannasta liene tulossa. Vakuudettomat luotot ovat koroltaan selvästi kalliimpia kuin vakuudelliset luotot, joten kiinteistöyhtiöiden ei kannata ylen määrin niitä käyttää, vaan hyödyntää niitä yhtenä osana rahoitusportfoliota.

 3. Tässä suora lainaus Rakennuslehdelle tulleesta Saton tiedotteesta:
  ”SATO aloittaa siirtymisen vakuudellisesta rahoituspohjasta kohti pääosin vakuudetonta rahoitusrakennetta.” Aika selvästihän tuo on sanottu.

  1. Luin näköjään tiedotteen huolimattomasti. Kiinnitin huomion kohtaan ”Luokitus tukee myös pyrkimystämme kasvattaa vähitellen vakuudettoman velan osuutta.”, mutta lihavoitu otsikko oli ilmeisesti jäänyt minulta huomaamatta.

   Esitän pahoittelut siitä, että tulin kirjoittaneeksi huolimattoman lukemiseni johdosta paikkansapitämättömän kommentin.

 4. Kuka kumma lainaa omia rahojaan ilman vakuuksia? Eivät kai rakennusalan toimijat tai pankit sentään yhtä tyhmiä ole kuin Suomen valtio sen antaessa miljardeittain vakuudettomia lainoja köyhyysloukkuun pudonneille eteläeurooppalaisille valtioille. Nyt Suomi kärvistelee samassa köyhyysloukussa eikä kukaan auta.

  1. Omistajan kannattaa lainata kuten Case Lemminkäisessä kävi.
   Omistaja ottaa päältä kunnon korot ja vasta tämän jälkeen jaetaan osinkoja kaikille osakkaille tasapuolisesti.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat