Skanska kaavailee 18-kerroksista tornitaloa Järvenpään keskustaan

Skanska aikoo rakentaa Järvenpään ydinkeskustaan kävelykatu Jannen ja Tupalantien kulmaukseen 18-kerroksisen tornitalon, josta tulee Järvenpään uusi maamerkki. Kokonaisuuteen kuuluu myös kuusikerroksinen kerrostalo. Asuntoja tulee yhteensä 138.

Skanska aikoo rakentaa Järvenpään ydinkeskustaan kävelykatu Jannen ja Tupalantien kulmaukseen 18-kerroksisen tornitalon, josta tulee Järvenpään uusi maamerkki. Kokonaisuuteen kuuluu myös kuusikerroksinen kerrostalo. Asuntoja tulee yhteensä 138.

Tornitalon nimeksi tulee As. Oy Järvenpään Tupalankulma. Sen ennakkomarkkinointi käynnistyy kesällä 2015, ja yhtiön tavoitteena on aloittaa rakennustyöt syksyllä 2015, jolloin uudet kodit valmistuvat kesällä 2017.

Skanska on toteuttanut myös useita muita asuintornitaloja: 18-kerroksisen Reimantornin, 21-kerroksisen Leppävaaran tornin ja 17-kerroksisen Sellonhuipun Espooseen, Vantaalle 17-kerroksisen Kielotornin ja 14-kerroksisen Martintornin, 15-kerroksisen Horisontin Jyväskylään ja 16-kerroksiset Matrixin ja Solariksen Tampereelle. Parhaillaan Tampereelle on suunnitteilla 22-kerroksinen Luminary.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Skanska kaavailee 18-kerroksista tornitaloa Järvenpään keskustaan”

  1. En kyllä pitkäaikaisena rakentamistalouden ymmärtäjänä ja soveltajana voi uskoa mikä saa harvaan asutussa maassa rakentamaan tornitaloja. Yli 5 kerroksiset talot eivät kustannusmielessä ole kuitenkaan perusteltuja. Johtuuko se mielikuvamaalareiden aiheuttamasta ”kysyntäpakotteesta”?
    arvelee senior adviser

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat