Kokeile kuukausi maksutta

Joensuun toriparkkihanke etenee

Joensuun toriparkkihanke on edennyt Joensuun kaupungin ja Skanska Talonrakennus Oy:n välisen aiesopimuksen mukaisesti. Keväällä 2014 solmittu aiesopimus on voimassa 30.6.2016 saakka.

Joensuun toriparkkihanke on edennyt Joensuun kaupungin ja Skanska Talonrakennus Oy:n välisen aiesopimuksen mukaisesti. Keväällä 2014 solmittu aiesopimus on voimassa 30.6.2016 saakka.
Kuuntele juttu

Joensuun kaupunki ja Skanska ovat pitäneet aiesopimuksen mukaisen tilanneneuvottelun 16.6.2015, jossa osapuolet ovat yhteisesti todenneet, että hanketta jatketaan.

Joensuun kaupungin kaavoituspäällikön Juha-Pekka Vartiaisen mukaan toriparkin suunnitelma on täsmentymässä siten, että ensimmäisessä vaiheessa toriparkkiin tulisi noin 330 autopaikkaa. Myöhemmin toriparkki voi laajentua noin 420 autopaikan laajuiseksi.

Skanskan tulosyksikön johtajan Tarmo Stjernan mukaan toriparkkihanke on herättänyt kiinnostusta toria ympäröivien kiinteistöjen omistajien keskuudessa. Kiinteistöjensä kehittämistä kaavailevat omistajat ovat ilmaisseet alustavan kiinnostuksensa ostaa toriparkista velvoitepaikkoja.

Velvoitepaikan hinnan arvioidaan asettuvan 25 000 euron suuruusluokkaan. Solmimalla velvoitepaikkasopimuksen Toriparkki-yhtiön kanssa keskusta-alueen kehittyvät kiinteistöt voivat osoittaa täyttäneensä asemakaavamuutosten mukaiset autopaikkavelvoitteensa.

Skanska on kiinnostunut myös liiketilojen kehittämisestä

Skanskan hankekehityspäällikön Kari Niskasen mukaan Skanska on kiinnostunut jatkamaan myös toriparkin yhteyteen suunniteltujen nykyisen kauppahallin korvaavien liiketilojen kehittämistä. Liiketiloja kaavaillaan rakennettavan noin 1 500 kerrosneliömetriä.

Skanska on neuvotellut toriparkin pysäköintitoiminnan järjestämisestä Q-Parkin kanssa. Q-Park Finland Oy:n toimitusjohtaja Juha Sireliuksen mukaan yhtiö on kiinnostunut laajentamaan toimintaansa Joensuuhun.

”Toriparkista on tarkoitus tehdä asiakkaita hyvin palveleva moderni pysäköintilaitos, jossa pysäköinti on vaivatonta ja Q-Parkin osaava henkilöstö asiakkaita palvelemassa”, Sirelius sanoo.

Skanska jatkaa neuvotteluita eri osapuolten kanssa Joensuun toriparkkihankkeen operointi- ja rahoitusratkaisun löytämiseksi. Rahoituksen järjestyessä toriparkin rakentamisen suunnitellaan alkavan 2016 syksyllä. Tällöin toriparkki sekä liiketilat voisivat olla toiminnassa viimeistään 2018 torikaudella.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Joensuun toriparkkihanke etenee”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat