Kokeile kuukausi maksutta

Lemminkäinen myy talonrakentamisen liiketoiminnan Ruotsissa

Lemminkäinen myy ruotsalaisen tytäryhtiönsä Rekab Entreprenad AB:n osakekannan Rekabin johdolle. Ruotsalainen Wästbygg-konserni ostaa Rekabin Malmön liiketoiminnan ja norjalainen Veidekke-konserni Uppsalan liiketoiminnan.

Lemminkäinen myy ruotsalaisen tytäryhtiönsä Rekab Entreprenad AB:n osakekannan Rekabin johdolle. Ruotsalainen Wästbygg-konserni ostaa Rekabin Malmön liiketoiminnan ja norjalainen Veidekke-konserni Uppsalan liiketoiminnan.

Johdolle myytävä liiketoiminta käsittää Uumajan, Örnsköldsvikin ja Sundsvallin alueiden liiketoiminnot. Lemminkäinen ja ostajat ovat sopineet, ettei kauppahintoja julkisteta. Kaikki kaupat on tavoitteena viedä päätökseen heinäkuun aikana. Uppsalan ja Malmön myynnit vaativat vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Rekab on keskittynyt talonrakentamiseen valikoiduilla alueilla Ruotsissa. Vuonna 2014 sen liikevaihto oli noin 140 miljoonaa euroa, ja se työllisti noin 240 henkilöä. Rekabin Luulajan liiketoiminta ja siellä työskentelevät kahdeksan työntekijää sulautetaan osaksi Lemminkäisen Infraprojektit-liiketoimintasegmenttiä.

Strategiansa mukaisesti Lemminkäinen hakee pitkällä aikavälillä kannattavaa kasvua hyödyntämällä infrarakentamisen vahvaa markkina-asemaansa Pohjois-Euroopassa. Talonrakentamisessa yhtiö keskittyy Helsingin ja Pietarin metropolialueisiin.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Lemminkäinen myy talonrakentamisen liiketoiminnan Ruotsissa”

  1. myykö Lemminkäinen J Jameksen ja jos myyvät, mitä he pyytävät rahaa hänestä? Kaikki on näköjään kaupan

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat