Kokeile kuukausi maksutta

Pukkila lopettaa tuotannon Suomessa – 65 ulos

Keraamisia laattoja valmistava Pukkila Oy Ab lopettaa tuotannon Turussa. Se tarkoittaa 65 hengen vähentämistä.

Sopeutustarpeeseen johti keraamisten laattojen yhä kiristyvä toimintaympäristö ja tarve vahvistaa kilpailukykyä. Pukkila keskittää Turun nykyisen tuotannon emoyhtiö Ricchetti Groupin Portugalin tehtaaseen. Tuotannon siirtämisen tavoitteena on jatkossa laajentaa Pukkilan nykyistä tuotevalikoimaa.

Yt-neuvottelujen piirissä oli Pukkilan koko henkilöstö, 105 henkeä. Arvio vähennystarpeesta oli 67 henkilöä, josta nyt toteutuu 65 henkilöä. Pääosa irtisanomisista tapahtuu heti ja saatetaan loppuun joulukuun loppuun mennessä. Irtisanottavaa henkilöstöä tuetaan uudelleentyöllistymisessä muun muassa työnhakukoulutusten avulla.

Keraamisten laattojen tuotanto Turun tuotantolaitoksella loppuu elokuun aikana. Pukkilan laattojen myynti ja markkinointi jatkuvat Suomessa entisellään. Myös Pukkilan laattojen suunnittelu-, laaduntestaus- ja kehitystyö säilyvät Suomessa.

”Pukkilan kannalta tärkeintä on varmistaa ydinosaamisemme eli suunnittelu-, laaduntestaus- ja kehitystyön säilyminen Suomessa. Olen varma siitä, että Pukkila-brändi säilyy vahvana kotimarkkinoilla”, Pukkilan toimitusjohtaja Johan Westerlund sanoo.

Tuotantolaitoksen lopettamisen seurauksena myös Turun tuotantolaitoksen tontti tulee myyntiin.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Pukkila lopettaa tuotannon Suomessa – 65 ulos”

  1. No tuskin säilyy..ei ole suomalainen enään..

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat