Kokeile kuukausi maksutta

Vanhojen omakotitalojen hinnat laskivat hieman

Vanhojen omakotitalojen hinnat laskivat vuoden 2015 ensimmäisellä neljänneksellä koko maassa keskimäärin 1,3 prosenttia edellisvuodesta, kertoo Tilastokeskus. Pääkaupunkiseudulla omakotitalotalot kallistuivat.

Vanhojen omakotitalojen hinnat laskivat vuoden 2015 ensimmäisellä neljänneksellä koko maassa keskimäärin 1,3 prosenttia edellisvuodesta, kertoo Tilastokeskus. Pääkaupunkiseudulla omakotitalotalot kallistuivat.

Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 3,0 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Muualla maassa hinnat laskivat 1,8 prosenttia. Pohjois-Suomessa vanhojen omakotitalojen hinnat laskivat peräti 5,8 prosenttia, Itä-Suomessa 0,7 prosenttia. Länsi-Suomessa hinnat nousivat 0,7 prosenttia.

Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna vanhojen omakotitalojen hinnat nousivat koko maassa keskimäärin 0,7 prosenttia.

Koko maassa vanhojen omakotitalojen keskimääräinen neliöhinta oli 1 558 euroa vuoden 2015 ensimmäisellä neljänneksellä. Pääkaupunkiseudulla omakotitalojen keskimääräinen neliöhinta oli 3 203 euroa. Muualla maassa keskimääräinen neliöhinta oli 1 467 euroa.

Uusien omakotitalojen hinnat nousivat

Uusien omakotitalojen hinnat nousivat vuoden 2015 ensimmäisellä neljänneksellä koko maassa 0,6 prosenttia edellisvuodesta. Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna hinnat pysyivät ennallaan. Uusien omakotitalojen tiedot perustuvat rakennuskustannusindeksiin sekä ammattimaista että omatoimista rakentamista kuvaaviin hintatietoihin.

Kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä pientalotonttien hinnat laskivat koko maassa 6,2 prosenttia edellisvuodesta. Edellisestä neljänneksestä tonttien hinnat laskivat 9,7 prosenttia. Pientalotontin keskimääräinen neliöhinta koko maassa oli 24,7 euroa ja keskimääräinen tontin pinta-ala oli 2 083 neliömetriä.

Tilastokeskuksen kiinteistöjen hintaindeksin laadinnassa käytetään Maanmittauslaitoksen ylläpitämän kiinteistöjen kauppahintarekisterin tietoja.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Vanhojen omakotitalojen hinnat laskivat hieman”

  1. Mahtavaa. Perin viime vuonna puolet vanhasta talosta ja vero määräytyi tietenkin sen huippuhinnan mukaan. Oli vielä ensiksi laskettu väärin ottamatta huomioon lesken hallintaoikeutta.
    Tänä vuonna maksan itseni kipeäksi talosta, jota en voi myydä enkä asua. Kiitti iskä ja äiskä, hyvin tehty.
    Kun itse kohta kuolen, minulta jää edes henkivakuutuskorvaus, jolla mukulat voivat maksaa perintöveronsa ja hautauskuluni.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat