Kokeile kuukausi maksutta

LähiTapiola sopi 172 asunnon rakentamisesta Helsinkiin ja Vantaalle

LähiTapiola on sopinut Skanskan ja Varten kanssa yhteensä 172 asunnon rakentamisesta Helsinkiin ja Vantaalle. Vakuutusyhtiö rakennuttaa Vantaan Leinelään 60 asuntoa, Vantaan Hiekkaharjuun 61 asuntoa ja Länsi-Pasilaan 51 asuntoa.

LähiTapiola on sopinut Skanskan ja Varten kanssa yhteensä 172 asunnon rakentamisesta Helsinkiin ja Vantaalle. Vakuutusyhtiö rakennuttaa Vantaan Leinelään 60 asuntoa, Vantaan Hiekkaharjuun 61 asuntoa ja Länsi-Pasilaan 51 asuntoa.

Skanska rakentaa LähiTapiolalle 60 vuokra-asunnon As. Oy Vantaan Mielikin Kehäradan osoitteeseen Leinelänkaari 17. Rakennuksesta tulee 5-kerroksinen ja asuntojen keskipinta-alaksi noin 48 neliömetriä. Lisäksi rakennukseen tulee reilu 100 neliömetriä liiketiloja. Rakentaminen alkaa elokuussa 2015, ja asunnot valmistuvat syksyllä 2016. Vantaan Mielikki tulee LähiTapiola Asuntosijoitus Suomi Ky:n omistukseen. Kohde on osa Skanskan ja LähiTapiolan marraskuussa 2014 allekirjoittamaa esisopimusta, joka pitää sisällään myös kesäkuussa 2015 käynnistyneen As. Oy Vantaan Karoliinan rakennustyöt Kivistössä.

Varte puolestaan rakentaa LähiTapiolalle Asunto Oy Vantaan Hiekkaharjunheikin Asunto Oy Helsingin Radiokatu 17:än Länsi-Pasilaan. Hiekkaharjun kohteen rakentamisen on määrä alkaa joulukuussa 2015, ja asunnot valmistuvat helmikuussa 2017. Länsi-Pasilan kohteeseen tulee yhteensä 2 610 asuinneliötä. Rakentaminen käynnistyy heinäkuussa ja valmista on joulukuussa 2016. Hanke perustuu esisopimukseen, jonka osapuolet allekirjoittivat joulukuussa 2014. Varten kanssa sovitut hankkeet ovat yhteisarvoltaan 25 miljoonaa euroa.

LähiTapiola-ryhmä ja sen rahastot muodostavat yhden suurimmista kiinteistösijoittajista Suomessa vajaan 2,2 miljardin kiinteistösijoituksillaan. Vuokra-asuntoja on tällä hetkellä noin 2 000. Lisäksi LähiTapiola Asuntorahasto Prime Ky rakennuttaa parhaillaan 1 500 asuntoa ja LähiTapiola Asuntosijoitus Suomi Ky rakennuttaa 1 700 asunnon salkkua vuokrauskäyttöön.

Asuntosijoitukset sopivat tuottonsa ja riskinsä puolesta hyvin LähiTapiola-ryhmän kiinteistösijoitusstrategiaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “LähiTapiola sopi 172 asunnon rakentamisesta Helsinkiin ja Vantaalle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat