Kokeile kuukausi maksutta

Helsingin etsii Myllypuron täydennysrakentamisen suuntaviivoja

Helsinki laatii suunnitteluperiaatteita Myllypuron täydennysrakentamiselle. Suunnitelmassa määritellään tavoitteet alueen lisärakentamiselle ja osoitetaan mahdollisia uusia tontteja. Periaatteet ohjaavat Myllypuron myöhempää asemakaavoitusta.

Helsinki laatii suunnitteluperiaatteita Myllypuron täydennysrakentamiselle. Suunnitelmassa määritellään tavoitteet alueen lisärakentamiselle ja osoitetaan mahdollisia uusia tontteja. Periaatteet ohjaavat Myllypuron myöhempää asemakaavoitusta.

Suunnitteluperiaatteet koskevat 1960-luvulla rakennettua kerrostaloaluetta, ostoskeskuksen ja metroaseman ympäristön toimitila-aluetta sekä Myllypurontietä reunustavia viheralueita.

Täydennysrakentamisen paikkoja esitetään muun muassa nykyisille asuintonteille ja Myllypurontien reunoille. Asuintonteilla lisärakentaminen voisi tarkoittaa uusia rakennuksia, mutta myös nykyisten rakennusten korottamista tai vanhojen rakennusten korvaamista uusilla.

Myllypurontien varteen luonnoksessa ehdotetaan pientaloja sekä rivi- ja kerrostaloja. Maantiemäinen ympäristö muuttuisi kaupunkimaiseksi kaduksi.

Valmisteilla olevan yleiskaavan luonnoksessa Myllypuron lisärakentamisen tavoitteena on vähintään vajaan kolmasosan lisäys nykyiseen verrattuna. Se tarkoittaisi 2 000–2 500 uutta asukasta. Nyt suunnittelualueella asuu noin 7 200 asukasta.

”Täydennysrakentamistavoitteen toteutuminen riippuu hyvin pitkälle taloyhtiöiden eli alueen asukkaiden tahdosta, sillä yksityisessä hallinnassa olevien kerrostalotonttien täydennyskaavoja tehdään vain taloyhtiöiden aloitteesta”, arkkitehti Mikko Näveri kaupunkisuunnitteluvirastosta sanoo.

Taloyhtiöille lisärakentaminen on mahdollisuus rahoittaa esimerkiksi putki- ja julkisivuremontteja.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin etsii Myllypuron täydennysrakentamisen suuntaviivoja”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat