Kokeile kuukausi maksutta

TS: Turku tavoittelee säästöjä betonilaatoista luopumalla

Turun kaupungin säästöohjelmassa tavoitellaan esimerkiksi säästöjä katurakentamisessa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat.

Turun kaupungin säästöohjelmassa tavoitellaan esimerkiksi säästöjä katurakentamisessa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat.

Säästöjä saadaan aikaan esimerkiksi jalkakäytävien asfaltoinnilla. Se tulee halvemmaksi kuin jalkakäytävien päällystäminen betonilaatoilla. Päätös koskee ruutukaava-alueen ulkopuolisia alueita, joille rakennetaan uusia katuosuuksia.

Turun Moision alueella Maahistenkujan asukkaat vastustavat säästösuunnitelmia. Asukkaiden mielestä asfaltin käyttö jalkakäytävillä vaikuttaa negatiivisesti katuosuuden ja asuntojen arvoon.

Betonilaatan toimitusjohtajan Rami Lahden mukaan betonilaattojen käyttö jalkakäytävillä lisää jalankulkijoiden turvallisuutta. Hänen mukaansa jo koulussa opetetaan, että betonilaatoilla päällystetyt alueet on tarkoitettu jalankululle ja asfalttipäällysteet polkupyörille ja autoille.

Turun kiinteistöliikelaitoksen johtajan Jouko Turton mukaan asian käsittely jatkuu alkusyksystä, kun asfaltointiin liittyvät lisäselvitykset valmistuvat.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “TS: Turku tavoittelee säästöjä betonilaatoista luopumalla”

  1. ”… jo koulussa opetetaan, että betonilaatoilla päällystetyt alueet on tarkoitettu jalankululle ja asfalttipäällysteet polkupyörille ja autoille.”

    Älkää nyt hyvänen aika tuollaista kouluissa opettako, kuitenkin suurin osa jalankulkuväylistä maassamme on asfalttia tai soraa!

  2. Sitä paitsi yhtenäinen asfaltti on jalkakäytävällä HUOMATTAVASTI miellyttävämpi (=turvallisempi), kuin betonilaatat saumoineen. Hyvinkin monen kulkijan näkökulmasta.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat