Kokeile kuukausi maksutta

Arviolta neljännes rakentajista osallistui lakkoon

Rakennusteollisuus RT:n arvion mukaan lähes joka neljäs rakennusalalla työskentelevä osallistui palkansaajajärjestöjen poliittiseen lakkoon.

Kuvituskuva.

Rakennusteollisuus RT kysyi joukolta eri toimialojen jäsenyrityksiään, kuinka moni näiden henkilöstöstä osallistui lakkoon. Kyselyyn vastanneissa yrityksissä kaikkiaan reilut 23 prosenttia henkilöstöstä oli lakossa perjantai-iltapäivän.

”Kysely oli käytännön syistä suunnattu vain osalle jäsenyrityksistämme, mutta sen perusteella voimme arvioida, että lähes neljäsosa rakennusalan henkilöstöstä oli mukana lakossa”, Rakennusteollisuus RT:n työmarkkinajohtaja Tapio Kari toteaa.

Vaikka lakko ei täysin pysäyttänyt töitä rakennusalalla, siitä aiheutui Karin mukaan yrityksille huomattavaa haittaa.

”Työnteon katkosten vaikutukset heijastuvat lisäksi paljon lakkopäivää pidemmälle rakennusalan prosessi- tai projektiluonteisessa toiminnassa”, Kari muistuttaa.

Rakennusliitto oli ilmoittanut toteuttavansa kaikilla työehtosopimusaloillaan kolmen tunnin työnseisauksen. Lisäksi Ylemmät Toimihenkilöt YTN sekä Ammattiliitto Pro olivat ilmoittaneet olevansa mukana palkansaajakeskusjärjestöjen mielenilmauksessa.

Mielenilmaus järjestettiin perjantaina 18. syyskuuta. Se oli palkansaajajärjestöjen ilmoituksen mukaan osoitettu hallituksen työvoimakustannusten leikkaamista koskevia päätöksiä vastaan.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Arviolta neljännes rakentajista osallistui lakkoon”

  1. Ei tainneet virolaiset, venäläiset ja puolalaiset paljoa lakkoilla. Taisi jatkua työt myös viikonlopun yli samalla palkalla ja hyvin kelpasi. Liitot eivät laita tikkua ristiin ulkomaisen halpatyövoiman tuonnille, kun oman maan rakentajat ovat kortistossa. Sitten ruvetaan pitämään isoa itkua, kun sunnuntailisää leikataan 100% -> 75%. vaikka fakta on, että nykyää sunnuntaisin eivät rakenna muuta kuin idän ihmeet ja ilman lisiä.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat