Helsingin Kalasataman keskuksen Redin peruskivi muurattiin

Kauppakeskuksesta, kuudesta asuintornista, hotelli- ja toimistotornista sekä 2000 auton pysäköintilaitoksesta koostuvan Redin rakennustyöt saatiin käyntiin huhtikuussa. Alkuvaiheessa alueelta on louhittu jo kaikkiaan lähes eduskuntatalon verran kiviainesta, ja louhintatyöt jatkuvat edelleen. Myös ensimmäiset valutyöt alueella on aloitettu.

Kauppakeskuksesta, kuudesta asuintornista, hotelli- ja toimistotornista sekä 2000 auton pysäköintilaitoksesta koostuvan Redin rakennustyöt saatiin käyntiin huhtikuussa. Alkuvaiheessa alueelta on louhittu jo kaikkiaan lähes eduskuntatalon verran kiviainesta, ja louhintatyöt jatkuvat edelleen. Myös ensimmäiset valutyöt alueella on aloitettu.

Vuonna 2018 valmistuvan kauppakeskuksen tiloista yli 20 prosentista on tehty lopullinen tai alustava vuokrasopimus ja yli 70 prosentista tiloista käydään parhaillaan neuvotteluja. Kauppakeskuksesta tulee kaksi kertaa Kampin kauppakeskuksen kokoinen.

Kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen rakennuttamisen taustalla on sijoittajaryhmä, jonka muodostavat SRV, Ilmarinen, OP-Pohjola-ryhmä sekä Lähi-Tapiola. SRV:n osuus on 40 prosenttia, Ilmarisen 30 prosenttia, OP-Pohjola-ryhmän ja ryhmän hallinnoiman rahaston osuus on 15 prosenttia sekä LähiTapiolan osuus 15 prosenttia.

Lisäksi SRV on myöntänyt rakentamista varten 15 miljoonan euron vakuudettoman projektiluoton. Kauppakeskus- ja pysäköintilaitososien rakentamiseksi on allekirjoitettu pankkiryhmittymän kanssa 225 miljoonan euron projektiluottoa koskeva sopimus. Projektiluoton myöntäneen ryhmittymän muodostavat Pohjola Pankki, Nordea Pankki ja Helaba Landesbank Hessen-Thüringen pääjärjestäjinä sekä Danske Bank ja Swedbank ryhmittymän muina jäseninä.

Ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan Rediin arvioiden mukaan samoihin aikoihin kauppakeskuksen avaamisen kanssa. Ensimmäisten tornien asuntojen ennakkomarkkinointi käynnistyy suunnitelman mukaan tämän vuoden lokakuussa. Redin arvioidaan valmistuvan kokonaisuudessaan vuoteen 2023 mennessä, ja koko hankeen arvo on yli miljardi euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin Kalasataman keskuksen Redin peruskivi muurattiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat