Kokeile kuukausi maksutta

Hiihtokeskus satsaa 700 000 euroa uuteen rinteeseen

Hiihtokeskus Iso-Syöte rakentaa kokonaan uuden rinteen.

Hiihtokeskus Iso-Syöte rakentaa kokonaan uuden rinteen.

Uusi rinne on lähes 500 metriä pitkä ja lähes 90 metriä leveä. Rinteeseen hankitaan myös uusi ankkurihissi, jolloin perheille suunnatun alueen hissikapasiteetti kolminkertaistuu nykyisestään. Rinteeseen asennetaan myös valaistus- ja äänentoistojärjestelmä.

Investointien kokonaisarvo on lähes 700 000 euroa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Hiihtokeskus satsaa 700 000 euroa uuteen rinteeseen”

  1. Miksi ihmeessä ei voida tehdä kunnolla kun kerran sijoitetaan jo noinkin paljon rahaa mittavaan hankkeeseen.
    Ankkurihissi !!?? Voisi kuvitella että uuden rinteen tarkoitus on lisätä laskettelijoiden määrää hiihtokeskuksessa mutta ei, kun rakennetaan isoisän aikainen hissi !
    Itse olen jo vuosia käynyt Alpeilla laskettelemassa juuri siitä syystä että minä en jaksa roikkua noissa vanhanaikaisissa, hitaissa ja rasittavissa ankkurihisseissä joita Suomen hiihtokeskuksissa on muutamaa poikkeusta lukuunottamatta lähes kaikki.

  2. Vajaat 500 metriä pitkään rinteeseen ei kovin suurta hissiä kannata hankkia, varsinkaan tuolla budjetilla. Alppien kondolit ja katetut tuolihissit on suunniteltu rinteisiin, joissa korkeuserotkin ovat paljon suurempia kuin tämän rinteen koko pituus.

  3. Levin Etelärinteiden hanke oli käsittääkseni budjetiltaan yli 10m€, josta uuden tuolihissin osuus luokkaa 5m€. Tämän hankkeen pitäisi olla taloudelliselta mittakaavaltaan moninkertainen, jotta siihen voisi liittyä mainittuja tuolihissejä.

    Suomen hiihtokeskusten kokoon ja taloudelliseen aseman vuoksi modernien tuolihissien rakentaminen on harvinaista herkkua. 2000 -luvulla kehitys on kuitenkin olennaisesti nopeutunut, kuvittelen sen johtuvan markkinan kansanvälisestä kasvusta.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat