Kokeile kuukausi maksutta

Kauppakeskus Ison Omenan laajennusurakan toinen vaihe käynnistyy

Skanska ja Citycon Oyj ovat allekirjoittaneet sopimuksen Espoon Matinkylässä sijaitsevan kauppakeskus Ison Omenan laajennusurakan D-osan rakentamisesta.

Noin 17 000 bruttoneliömetrin kokoinen D-osa valmistuu keväällä 2017 samanaikaisesti Skanskan jo aiemmin aloittamien Ison Omenan urakoiden kanssa.

Ison Omenan laajennusosa avataan kaupallisesti kahdessa vaiheessa, joista ensimmäinen on elokuussa 2016 ja toinen keväällä 2017.

”Laajennuksen myötä Iso Omena kasvaa Suomen suurimpien kauppakeskusten joukkoon. Laajennuksen valmistuttua kauppakeskuksessa on kaikkiaan lähes 100 000 neliömetriä vuokrattavaa pinta-alaa ja yli 200 erilaista liikettä ja palvelua. Kauppakeskuksen alapuolelle sijoittuu Länsimetron ensimmäisen vaiheen pääteasema ja liityntäliikenteen terminaali”, kertoo Cityconin kiinteistökehitysjohtaja Risto Seppo.

Uudistuneessa Isossa Omenassa on runsas tarjonta erikoiskaupan liikkeitä, palveluita sekä ainutlaatuinen ravintolamaailma, jossa on lukuisia erilaisia kahvila- ja ravintolatoimijoita.

Lisäksi Isoon Omenaan rakennetaan Espoon suurin, seitsemän salin elokuvateatteri. Kauppakeskukseen tulee myös täysin uudenlainen Espoon kaupungin palvelutori, johon sijoittuu muun muassa kirjasto, sosiaali- ja terveyspalveluita sekä nuorisotila.

”On hienoa jatkaa yhteistyötä Cityconin kanssa Ison Omenan laajennuksen parissa. Hyödynnämme hankkeessa monipuolista kokemustamme sekä tietomalliosaamistamme, joka auttaa muun muassa töiden suunnittelussa ja vaiheistuksessa sekä aikataulujen visualisoinnissa. Tietomallintamalla tuotetut 3D-kuvat mahdollistavat yksityiskohtaisen tiedon saamisen eri rakennusosista, mikä parantaa muun muassa suunnittelun laatua ja vähentää virheiden mahdollisuutta”, kertoo tulosyksikön johtaja Urmas Soots Skanskalta.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Kauppakeskus Ison Omenan laajennusurakan toinen vaihe käynnistyy”

  1. Ennen rakennusprojektia Iso Omena oli mahtavan helppo paikka käydä, mutta valitettavasti muut asiat ovat ajaneet asiakaslähtöisyyden edelle. Tätä nykyä ei autoakaan saa enää pitää yli kahta tuntia, eli leffat ja pidemmät shoppailureissut jäävät automaattisesti tekemättä. Sisään parkkihalliin ajaessa muodostuu pitkät ja koko liikenteen jumittavat jonot kun joku imbesilli on päättänyt että jokaisen auton erikseen pysäyttävät puomit olivat hyvä idea. Ulos mennessä jonot ovat vielä pidemmät ja pilaavat varmasti viimeistään asiakkaan päivän.

    Onneksi vieressä on Olarin Prisma jossa voi käydä tekemässä ostokset rauhassa.

  2. Täysin samaa mieltä. Matinkyläläisenä tulee olemaan mielenkiintoista seurata, miten pysäköintijärjestelyt urakan aikanaan valmistuessa on toteutettu. Toivottavasti suunnittelussa ja mitoituksessa on huomioitu ostoskeskuksen laajennuksen lisäksi Matinkylän rooli kasvukeskuksena ja Länsimetron liityntäpysäköintipaikkana.
    Ymmärrän toki laajentamisesta johtuvat tilapäisjärjestelyt, joskin puomin käyttöönotto kesken urakan, kun pysäköintipaikkoja on hetkellisesti liian vähän, on ollut aivan idioottimainen ratkaisu.

  3. Puomi tietääkseni johtuu siitä, että hallin asiakaskierto olisi nopeampaa, jolloin useimmilla ihmisillä on mahdollisuus asioida autollaan kauppakeskuksessa, jossa sijaitsee myös monille hyvin tärkeitä palveluita mm. apteekki, yhteispalvelupiste ja Diacor. Onhan tilanne nyt inhottava, mutta välttämätön, jotta kaupungin suunnitelmat metronkin suhteen saadaan toteutettua. Talon kylkeen vanhan ulkoparkkipaikan paikalle on nyt aloitettu rakentamaan käsitykseni mukaan suurta pakkitaloa ja paikkojahan tulee olemaan tulevaisuudessa yllin kyllin, sillä kaupungin tavoitteena on myös edisää autoilun vähentämistä ja kannustaa metron käyttöön. Tämän onnistumiseksi tarvitaan asemalle autonsa jättäville huomattavasti enemmän tilaa.

    En ymmärrä miksi ihmiset ovat niin negatiivisia kun Citycon kuitenkin sijoittaa tulevaisuuden Matinkylään suuria summia. Veikkaan, että te kaikki negistelijät unohdatte valittamisen viimeistään kun uusi omena on avattu ja vastaavaa kauppakeskusta ei Espoossa ole vielä nähtykään. Vähän kärsivällisyyttä kaverit, muutos vaatii kompromisseja! 🙂

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat