LeaseGreen toteuttaa energiatehokkuusremontin neljään Eteran kiinteistöön

LeaseGreen suunnittelee ja toteuttaa energiatehokkuusremontin neljään eläkevakuutusyhtiö Eteran omistamaan toimistokiinteistöön. Kiinteistöjen kohentuneen energiatehokkuuden on laskettu tuovan miljoonasäästön Eteralle.

LeaseGreen suunnittelee ja toteuttaa energiatehokkuusremontin neljään eläkevakuutusyhtiö Eteran omistamaan toimistokiinteistöön. Kiinteistöjen kohentuneen energiatehokkuuden on laskettu tuovan miljoonasäästön Eteralle.

Remontissa Helsingin Pasilassa ja Pitäjänmäessä sijaitsevien rakennusten ilmanvaihto modernisoidaan ja muutetaan tarpeenmukaiseksi. Keskeisiä osia kiinteistöjen valaistuksesta muutetaan led-tekniikkaan.

”Energiakustannukset pienenevät ja kiinteistöjen käyttäjien tyytyväisyys paranee, kun olosuhteet paranevat. Laitteiden uusiminen on järkevää, koska vanhan ja uuden tekniikan välillä on niin suuri tehokkuusero”, Eteran kiinteistöpäällikkö Matti Autere sanoo.

Eteran uudet energiatehokkuushankkeet toteutetaan LeaseGreenin kehittämällä palvelumallilla, joka perustuu kuukausimaksuun. Sopimuskauden kesto on kolmessa kiinteistöyhtiössä kahdeksan vuotta ja yhdessä kuusi. Neljän kiinteistöyhtiön yhteenlaskettu nettosäästö on investointien elinkaaren aikana yli 2,3 miljoonaa euroa.

”Säästämme joka kuukausi summan, joka on suurempi kuin kuukausimaksu. Tämä on erinomainen ratkaisu kiinteistön omistajalle, koska se ei sido omistajan pääomaa.”

Eteran kaikkien kiinteistöjen energiatehokkuuspotentiaali selvitetään

LeaseGreen on jo aiemmin toteuttanut Eteralle Tilkan entisen sotilassairaalan energiatehokkuusremontin.

Nyt tehtävien neljän kiinteistön remontin ohella LeaseGreen selvittää Eteran koko kiinteistökannan energiatehokkuuspotentiaalin. Selvitystyön painopiste on yli kymmenen vuotta vanhoissa ja yli viisi vuotta sitten peruskorjatuissa rakennuksissa.

Etera valitsee kartoitusten pohjalta ne kiinteistöt, joissa voidaan tehdä taloudellisesti kannattavia toimenpiteitä, ja LeaseGreen toteuttaa hankkeet avaimet käteen -mallilla. Teknisiä ratkaisuja ei sidota ennakkoon tiettyjen laitevalmistajien mallistoihin, vaan jokaiseen hankkeeseen valitaan tekniikka, joka sopii parhaiten kiinteistön tilanteeseen ja tarpeeseen.

LeaseGreenin toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto uskoo, että Eteran kiinteistökannasta löytyy lukuisia kiinteistöjä, joiden vuosittaisia energiakustannuksia voidaan leikata 10–20 prosenttia. Kannattavimpia toimenpiteitä ovat tyypillisesti ilmanvaihdon modernisointiin liittyvät ratkaisut, ilmanvaihdon muuttaminen tarpeenmukaiseksi, vedensäästö sekä led-valaistus.

”Led-tekniikan hinnan ja laadun suhde on kehittynyt sellaiseksi, että sitä voi suositella vaativaan ammattikäyttöön”, Mäkipelto sanoo.

”Myös uusiutuvan energian kiinteistökohtainen tuotanto kiinnostaa nyt kiinteistöjen omistajia, uutena asiana erityisesti aurinkoenergia. Aurinkosähkön merkitys kasvaa varmasti myös Suomessa, mutta menee vielä vuosia ennen kuin aurinkopaneelien kannattavuus yltää samalle tasolle kuin led- ja ilmanvaihtohankkeiden.”

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “LeaseGreen toteuttaa energiatehokkuusremontin neljään Eteran kiinteistöön”

  1. Köyhä käyttää lainarahaa, rikas ottaa itselleen hyödyn. Eikö Eteralla ole enää omaa rahaa, vaikka sinne kerätään eläkerahoja. Jokuhan ottaa aina välistä.

Jätä kommentti