Kokeile kuukausi maksutta

Ramboll jatkaa yritysostojen sarjaa – nyt vuorossa talotekniikkaosaaja Projectus Team

Suunnittelu- ja konsultointiyritys Ramboll Finland Oy jatkaa laajentumistaan yrityskaupoilla. Se on ostanut lvia- ja sähkötekniikan suunnitteluun erikoistuneen Projectus Team Oy:n ja vahvistaa näin tarjontaansa talotekniikassa. Kaupan myötä Projectus Teamin 130 asiantuntijaa siirtyy Rambollin palvelukseen. Kauppahintaa ei julkisteta.

Suunnittelu- ja konsultointiyritys Ramboll Finland Oy jatkaa laajentumistaan yrityskaupoilla. Se on ostanut lvia- ja sähkötekniikan suunnitteluun erikoistuneen Projectus Team Oy:n ja vahvistaa näin tarjontaansa talotekniikassa. Kaupan myötä Projectus Teamin 130 asiantuntijaa siirtyy Rambollin palvelukseen. Kauppahintaa ei julkisteta.

Projectus Team jatkaa fuusiovaiheen ajan nimellä Ramboll Talotekniikka Oy. Ramboll jakaa talotekniikkatoimintonsa kahteen osaan, lvia-suunnitteluun ja sähkösuunnitteluun. Projetus Teamin toimitusjohtaja Juha Pihlajamäki vetää lvia-suunnittelua ja Projectus Teamin yksikönjohtaja Seppo Mäki-Pollari sähkösuunnittelua.

”Talotekniikan merkitys on kasvanut niin uudis- kuin korjausrakentamisessakin. Kiinteistökannan ikääntyessä ja energiatehokkuusvaatimusten lisääntyessä talotekniikan osaamiselle on Suomessa entistä suurempi tarve”, perustelee yritysostoa Kiinteistöt ja rakentaminen -liiketoiminnasta vastaava johtaja Juha Valtari Rambollista.

Nyt solmittu yrityskauppa kaksinkertaistaa talotekniikan asiantuntijoiden määrän Rambollissa. Lvia-suunnittelijoita on noin 140 ja sähkösuunnittelijoita noin 130.

”Tämän ansiosta pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä laajamittaisemmissa ja haastavammissa rakennushankkeissa. Päällekkäisyyksiä on vähän”, Valtari sanoo.

Vuonna 1992 perustettu Projectus Team on Suomen talotekniikkasuunnittelun pioneereja. Yhtion viime vuoden liikevaihto oli 11 miljoonaa euroa. Rambollin liikevaihto oli 140 miljoonaa euroa.

Projectus Teamin osaamista hyödynnetään parhaillaan esimerkiksi Olympiastadionin, Keskustakirjaston, Kalasataman ja uuden Amos Andersonin taidemuseon rakennusprojekteissa.

”Projectus Teamilla on erityisosaamista muun muassa kauppakeskusten, toimistorakennusten, hotellien ja vaativien korjausrakentamishankkeiden talotekniikka- ja energiaratkaisuista. Henkilöstöllemme kauppa tuo uusia mahdollisuuksia kansainvälisessä ja monialaisessa yrityksessä”,  toimitusjohtaja Pihlajamäki Projectus Teamista sanoo.

Nyt solmittu kauppa on osa Rambollin kasvustrategiaa ja jatkumoa vuonna 2014 toteutetulle yrityskaupalle, jossa Ramboll osti merkittävän osan Pöyryn kiinteistö- ja projektinjohtoliiketoiminnasta. Tämänpäiväisen kaupan myötä koko Rambollin henkilöstömäärä Suomessa kasvaa yli 2000:een.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Ramboll jatkaa yritysostojen sarjaa – nyt vuorossa talotekniikkaosaaja Projectus Team”

  1. ”energiatehokkuusvaatimusten lisääntyessä talotekniikan osaamiselle on Suomessa entistä suurempi tarve”

    Näin nimenomaan. Ovatkohan samat tahot olleet laatimassa niitä vaatimuksia? Vieläkö meillä jää jäljelle kotimaisia yrityksiä vai valuvatko kaikki voitot jo ulos? Kiitos verottaja. Kiitos Suomen normiheikit. Kiitos EU.

    Tekniikkaa varmaan vaaditaan lisää myös kun kiinteistöjä muutetaan maahanmuuttajille sopiviksi. Kiitos hallitus. Työ lisääntyy (joillakin) ja voitot. Hyödyt? No, se on lasten asia sitten aikanaan.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat