Kokeile kuukausi maksutta

NCC toimii projektinjohtourakoitsijana Turun Medisiina D -hankkeessa

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK) ja NCC Rakennus Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Turkuun tulevan Medisiina D -rakennuksen projektinjohtourakasta. Sopimuksen arvo on noin 60 miljoonaa euroa.

Medisiina D on uudisrakennus, johon tulee uudet opetus-, tutkimus- ja diagnostiikkatilat Turun yliopiston, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin, Turun Ammattikorkeakoulun ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n käyttöön. Medisiinan pinta-ala on noin 26 000 neliötä ja siihen kuuluu kellari, kahdeksan kerrosta ja ilmanvaihdon konehuone.

”Medisiina on valmistuessaan uudenlainen joustava ja kehittyvä oppimis- ja työskentelytila, joka tukee uusien tilakonseptien avulla eri toimijoiden välisiä synergioita. Kaikki tilat suunnitellaan helposti muunneltaviksi eri käyttäjäryhmille. Tällä varmistetaan myös tilojen korkea käyttöaste ja tilankäytön taloudellisuus”, Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n rakennuttamisesta ja ylläpidosta vastaava johtaja Aki Havia kertoo.

”Nyt allekirjoitettu sopimus on osoitus useissa eri projekteissa tekemästämme menestyksekkäästä yhteistyöstä Suomen Yliopistokiinteistöjen kanssa niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin. Tämä uusi sopimus vahvistaa merkittävästi Suomen Yliopistokiinteistöjen ja NCC:n yhteistyötä, mutta myös NCC:n Lounais-Suomen yksikön työkantaa seuraavan kahden vuoden ajan”, NCC Rakennuksen aluejohtaja Esa Lehmusvuori toteaa.

Rakennustyöt alkavat lokakuun 2015 aikana, ja rakennus valmistuu joulukuussa 2017. Työmaa tulee työllistämään työvaiheista riippuen keskimäärin 120 henkilöä. Sopimus kirjataan kuluvan vuoden neljännelle kvartaalille.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “NCC toimii projektinjohtourakoitsijana Turun Medisiina D -hankkeessa”

  1. Tyyliltään rakennus näyttää olevan DDR-ajan arkkitehtuuria. Korkea rakennus ei sovi kovin hyvin suurtenmassojen liikkumiseen. Siis sitä ei ole suunniteltu opiskelijoita huomioon ottaen. Hehän liikkuvat suurissa ryhmissä ja tulevaisuudessa vielä suuremmissa, sillä rahoitus valtion niukkenee ja niukat varat käytetään seinien pystyttämiseen.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat