Kokeile kuukausi maksutta

Sponda myy 38 prosentin omistusosuutensa Certeumista

Sponda Oyj on allekirjoittanut tänään Spondan omistamien Certeum Oy:n osakkeiden kauppaa koskevan sopimuksen Tungsten Investment S.à r.l:n kanssa, joka on osa Blackstone Real Estate Partners Europe IV:ta.

Sponda Oyj on allekirjoittanut tänään Spondan omistamien Certeum Oy:n osakkeiden kauppaa koskevan sopimuksen Tungsten Investment S.à r.l:n kanssa, joka on osa Blackstone Real Estate Partners Europe IV:ta.

Spondan osakkeista saama kauppahinta on noin 190 miljoonaa euroa, ja kaupan myyntivoitto on noin 7 miljoonaa euroa. Kauppahintaa voidaan tarkistaa tavanomaisten ehtojen mukaisesti. Kaupan odotetaan toteutuvan 16.12.2015 mennessä, ja toteutuminen on ehdollinen kilpailuviranomaisten hyväksynnälle.

Certeum perustettiin vuonna 2014 olennaisena osana Spondan uutta fokusoituneempaa strategiaa yhteisjärjestelyssä Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Varman, Valtion Eläkerahaston, Sponda Fund I:n, Sponda Fund II:n ja Sponda Fund III:n kanssa, jolloin osapuolet sopivat uuden logistiikka- ja teollisuuskiinteistösijoituksiin erikoistuneen yhtiön perustamisesta.

Certeum on logistiikka- ja teollisuuskiinteistösijoitusyhtiö, joka aloitti toimintansa syyskuussa 2014. Se on erikoistunut logistiikka- ja teollisuuskiinteistöjen omistamiseen, vuokraamiseen ja kehittämiseen. Sen omistamat 122 logistiikka- ja teollisuuskiinteistöä sijaitsevat pääosin Suomen suurimmissa kaupungeissa. Certeumin omistaman kiinteistövarallisuuden vuokrattava pinta-ala on noin 1,3 miljoonaa neliömetriä (30.6.2015).

Nyt sovittu Spondan Certeum-omistusosuuden myynti on Spondan strategian seuraava askel syyskuussa 2014 tiedotettujen suunnitelmien mukaan, jolloin Sponda tiedotti aikeistaan vähentää tulevaisuudessa omistusosuuttaan Certeumissa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Sponda myy 38 prosentin omistusosuutensa Certeumista”

  1. Eikös Sponda dumpannut kaikki ydinliiketoiminnan ulkopuoliset eli ns. ongelmakohteet juuri tuonne Certeumiin ja tervehdytti omistustaan näin ollen merkittävästi.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat