Dubain hulppeaan eläintarhaan valaisinpylväitä Tehometilta

Tehomet-konserni toimittaa 788 aurinkopaneeleilla varustettua koristeellista puupylvästä ja teräksisiä valaisinvarsia Dubain eläintarhaan Arabiemiraatteihin.

Tehomet-konserni toimittaa 788 aurinkopaneeleilla varustettua koristeellista puupylvästä ja teräksisiä valaisinvarsia Dubain eläintarhaan Arabiemiraatteihin.

Valaisinpylväät tulevat eläintarhan ensimmäiseen osaan, joka on valmistuttuaan noin 400 hehtaarin kokoinen.

Dubain eläintarhan valaisinpylväät saavat pronssisen efektipinnoituksen Suomessa. FSP Finnish Steel Painting vastaa Dubain valaisinpylväiden teräsosien efektikäsittelystä Tehometin Kangasniemen tuotantolaitoksella. Teräsosat sijaitsevat puupylväiden ylä- ja alapäissä.

Pintakäsittelymenetelmänä hyödynnetään yhtiön mukaan ympäristöystävällistä jauhemaalausta, joka tarjoaa pylväiden tyviputkille ja yläyhteille pronssisen erikoisefektisävytyksen. Tehocoat-jauhemaalaus tekee pylvään pinnasta ”visuaalisesti näyttävän, kestävän ja kimmoisan”.

”Efektipinta- ja erikoispinnoitetilaukset lisääntyvät jatkuvasti niin kotimaisilla kuin kansainvälisilläkin markkinoilla. Efektipinnat tuovat arkkitehtuurisesti näyttävän ulkoasun pylvään pinnalle. Nyt käynnissä olevan urakan ensimmäinen vaihe on valmis loppuvuonna 2016, jolloin pidetään Dubain eläintarhan avajaiset”, kertoo Tehomet-konsernin toimitusjohtaja Jarkko Kettunen.

Pintakäsittelytyö tehdään Kangasniemen tuotantolaitoksella tiloissa, jotka kuuluvat pinta-alaltaan Suomen suurimpien tuotantotilojen joukkoon. Pinta-alaa on noin 2 760 neliötä.

13-metrinen uuni

Jauhemaalauslinjalla pintakäsitellään 12-metrisiä pylväitä uunissa, jonka pituus yltää 13 metriin.

Jauhemaalauksen hyötyjä ovat tiedotteen mukaan muun muassa nopea tuotannon läpimenoaika, ympäristöystävällisyys ja korroosionkestävyys.

”Jauhemaalauslinjasto mahdollistaa monipuoliset valmiudet tarjota laadukasta pintakäsittelyä nopealla aikataululla. Aamulla jauhemaalattu tuote on valmis pakattavaksi ja kuljetettavaksi puoleen päivään mennessä, kun maalin kuivumisaika jää lyhyeksi”, sanoo FSP Finnish Steel Painting Oy:n työnjohtaja Lauri Leppänen.

Vuonna 1979 perustettu Tehomet on oman ilmoituksensa mukaan Pohjoismaiden suurin valaisinpylväsvalmistaja. Sen tehtaat sijaitsevat Kangasniemellä, Parikkalassa ja Viron Kiiussa. Yhteensä se työllistää yli 70 työntekijää, ja yhtiön liikevaihto on 15 miljoonaa euroa.

Tehometin omistavat yhdysvaltalainen pörssiyritys Valmont Industries ja Kettusen perhe.

FSP Finnish Steel Painting Oy kertoo olevansa Pohjois-Euroopan johtava pintakäsittelyalan yritys.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Dubain hulppeaan eläintarhaan valaisinpylväitä Tehometilta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat