Kokeile kuukausi maksutta

Jyrki Uurtio nimitettiin Destamaticin toimitusjohtajaksi

Diplomi-insinööri, MBA, Jyrki Uurtio (53) on nimitetty rakennusjätteiden kierrätysyritys Destamatic Oy:n toimitusjohtajaksi joulukuun alusta. Destamaticin nykyinen toimitusjohtaja Matti Hallinen jatkaa Destamaticissa muissa vastuutehtävissä.

Diplomi-insinööri, MBA, Jyrki Uurtio (53) on nimitetty rakennusjätteiden kierrätysyritys Destamatic Oy:n toimitusjohtajaksi joulukuun alusta. Destamaticin nykyinen toimitusjohtaja Matti Hallinen jatkaa Destamaticissa muissa vastuutehtävissä.

Uurtiolla on monipuolinen teollisuus- ja palveluyrityskokemus. Hän siirtyy Destamaticin palvelukseen Global EcoSolutions Ltd:n toimitusjohtajan tehtävistä. Aiemmin hän on toiminut vastuullisissa tehtävissä muun muassa ABB:llä, Onnisella ja Wärtsilällä.

”Jyrki Uurtio on tullut meille tutuksi jo vuoden ajan Destaclean-liiketoiminnan kehittämisen yhteydessä. Hän on ollut yksi keskeisistä toimijoista Destaclean 2020 -kehittämisprojektissamme. Näin ollen Jyrkillä on hyvä tietämys yrityksemme nykytilanteesta ja kehittämishaasteista”, Destamaticin hallituksen puheenjohtajan Reino Partanen sanoo.

Partasen mukaan Destamaticin lähivuosien tavoitteena on laajentaa asiakaskuntaa ja kumppaniverkostoa sekä kotimaassa että Euroopan markkinoilla tuottamalla lisää uusiotuotteita Destaclean-konseptilla.

”Voimakkaasti laajentunut toimintamme ja Destaclean-liiketoiminnan kehittäminen vaativat uudentyyppistä liiketoiminnan osaamista ja kansainvälisen liiketoiminnan tuntemusta.”

Uurtio osallistuu jo marraskuun aikana Destamaticin toiminnan suunnittelua koskevien asioiden käsittelyyn tulevan toimitusjohtajan roolissa. Hän on työstämässä muun muassa Toiminta 2016 -suunnitelmaa.

Destamatic on vuonna 1998 perustettu materiaalien kierrätysalan yritys. Sen tavoitteena on edistää materiaalien kierrätystä kehittämällä hyödyllisiä uusiomateriaaleja ja -tuotteita. Yritys toimii koko rakennusjätteiden kierrätysketjussa alkaen jätteiden vastaanotosta ja päättyen käsittelyvaiheiden jälkeen materiaalien uusio- ja kierrätyskäyttöön.

Uurtion mukaan Destamatic edustaa pitkälti niitä asioita, jotka myös hänen arvomaailmassaan ovat tärkeitä.

”Destamatic on kiertotalouden ytimessä oleva suomalainen innovatiivinen toimija. Itse näen kiertotalouden kokonaisvaltaisena, kestävän kehityksen mukaisena toimintana. Se luo myös uusia liiketaloudellisia kasvun mahdollisuuksia niin kotimaassa kuin muuallakin maailmassa. Uskon, että uudessa tehtävässäni toiveeni työskennellä suomalaisen innovatiivisen osaamisen edistäjänä kilpailuhenkisessä kansainvälisessä toimintaympäristössä toteutuu”, Uurtio sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jyrki Uurtio nimitettiin Destamaticin toimitusjohtajaksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat