Kokeile kuukausi maksutta

Krp tutkii törkeää harmaan talouden rikoskokonaisuutta pk-seudulla

Keskusrikospoliisi tutkii laajaa harmaan talouden rakennustoimintaan liittyvää rikosepäilyä pääkaupunkiseudulla.

Keskusrikospoliisi tutkii laajaa harmaan talouden rakennustoimintaan liittyvää rikosepäilyä pääkaupunkiseudulla.

Tutkinnassa on tehty useita kotietsintöjä ja kiinniottojen jälkeen vangittuna on tällä hetkellä kolme henkilöä. Keskusrikospoliisi tiedotti asiasta tänään torstaina 12.11.2015.

Epäilty rikoskokonaisuus on tullut ilmi poliisin ja verohallinnon omien selvitysten kautta. Keskusrikospoliisin tutkijat tekevät jutun tutkinnassa yhteistyötä Uudenmaan verotarkastusyksikön verotarkastajien kanssa.

Esitukintakokonaisuudessa on syytä epäillä, että kaksi liiketoimintakieltoon määrättyä henkilöä on tosiasiallisesti johtanut ainakin kahden eri yrityksen nimissä rakennustoimintaa.

Toiminnassa on käytetty enimmillään samanaikaisesti yli 150 pimeää työntekijää, joista huomattavan osan epäillään olleen ulkomaalaisia.

Toiminta on alkanut syksyllä 2013 ja epäiltyjä pimeitä palkkoja on maksettu yli seitsemän miljoonan euroa. Lisäksi yhtiöiden tileiltä on nostettu käteisenä lähes kaksi miljoonaa euroa.

Arvio maksamattomista ennakkopidätyksistä ja sosiaaliturvamaksuista on noin kolme miljoonaa euroa. Lisäksi maksamattomien lakisääteisten työeläkevakuutusmaksujen määrän on arvioitu olevan noin 1,6 miljoonaa euroa.

Epäillyillä rikoksilla siten aiheutetut vahingot voivat siten olla kaikkineen noin 4,6 miljoonaa euroa.

Pimeää työvoimaa on ollut alihankintaketjutettuna sekä yksityisen että julkisen puolen rakennus- ja kunnossapitokohteissa.

Asiassa on myös syytä epäillä, että rakennusjätettä olisi hävitetty laittomasti sitä kuljettamalla myös muualle kuin varsinaisille jätteenkäsittelylaitoksille.

Rikosnimikkeitä tutkinnassa ovat törkeä veropetos, törkeä työeläkevakuutusmaksupetos, törkeä kirjanpitorikos, törkeä ympäristön turmeleminen, rekisterimerkintärikos ja liiketoimintakiellon rikkominen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Krp tutkii törkeää harmaan talouden rikoskokonaisuutta pk-seudulla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat