Kokeile kuukausi maksutta

NCC remontoi Rosenlewin entisen pääkonttorin Porissa

Oy W. Rosenlew Ab:n entisen pääkonttorin toimitilat Porissa on päätetty palauttaa alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa liike- ja asuinkäyttöön. Antinkatu 2:n kiinteistö on ollut Porin kaupungin käytössä.

Oy W. Rosenlew Ab:n entisen pääkonttorin toimitilat Porissa on päätetty palauttaa alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa liike- ja asuinkäyttöön. Antinkatu 2:n kiinteistö on ollut Porin kaupungin käytössä.
Kuuntele juttu

Rakennuksen omistaa porilainen SR-Kiinteistöt Oy. Suunnittelutyön on tehnyt Sisustusarkkitehdit Gullstén & Inkinen Oy, joka aiemmin on suunnitellut Poriin muun muassa Satakunnan Kansan nykyiset toimitilat Porin Puuvillassa. Projektijohtourakoitsija on NCC Rakennus Oy.

Vanhaa kunnioittaen

Kiinteistön omistaja SR-Kiinteistöt Oy on toteuttanut Porin Antinkatu 2:ta koskevan rakennushistoriallisen selvityksen. Pääkonttorin kulttuurihistoriallisesti arvokkaimmat osat säilytetään mahdollisimman tarkoin. Vuonna 1854 valmistuneen talon ensimmäisen kerroksen tilat entisöidään ja säilytetään alkuperäisessä asussaan.

Vanhan osan toisen kerroksen asuinhuoneistot ja vierastilat aputiloineen entistetään takaisin asuinkäyttöön. Suunnittelussa on lähdetty siitä, että huoneistot palautetaan lähes alkuperäisten piirustusten mukaisiksi. Arvokkaat vanhan osan toimistohuoneet kalusteineen säilytetään alkuperäisessä asussaan ja muodossaan.

NCC Rakennus Oy:n Satakunnan aluepäällikkö Sami Nyroos arvioi rakennustyöhön kuluvan aikaa noin kaksi vuotta.  Hankkeen työllistävä vaikutus on lähes 130 henkilötyövuotta.

”Rosenlew on Porin rakennushankkeiden joukossa suuri kohde, jolla on merkittävää työllistävää ja taloudellista vaikutusta. Pidämme hanketta vaativana, mutta toisaalta meillä on laajaa kokemusta vastaavien kohteiden rakentamisesta.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NCC remontoi Rosenlewin entisen pääkonttorin Porissa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat