Kokeile kuukausi maksutta

Ovia murskaksi– romuina olevilla taloilla on kova kysyntä ennen purkamista

Moni lähiötalo rouhitaan korjauskelvottomana matalaksi, mutta loppuvaiheessa talot ovat kysyttyä tavaraa.

Jo purettuja elementtitaloja Vantaan Mikkolassa.

Vantaan Mikkolassa sijainneet vuokratalot päättivät elinkaarensa kunniakkaasti.

Vantaan kaupungin vuokrataloyhtiö VAV Asunnot Oy:n toimitusjohtaja Teija Ojankoski kertoo, että purkutuomion saaneilla taloilla oli tarjolla runsaasti halukkaita käyttäjiä.

”Olimme aivan yllättyneitä suosiosta”, Ojankoski sanoo.

Elokuussa Mikkolan taloissa järjestettiin Our House -lähiöfestivaali. Myös Downshiftaajat – vähemmän on enemmän -draamasarjaa kuvattiin Mikkolan purkukohteessa. VAV sai tv-projektista pientä vuokraa ja sarjan tuottajat hyvin edullista tilaa. Mikä parasta, kohdetta sai muokata surutta.

Palokuntakin olisi mielellään harjoitellut taloissa savusukellusta, mutta tällä kertaa se ei onnistunut.

Ojankosken mukaan myös armeijasta soitettiin, mutta ajankohta ei sopinut, sillä asukkaat olivat vielä paikalla haluttuna ajankohtana. Sotilaille on harvinaista päästä harjoittelemaan taistelua aidossa ympäristössä.

Armeija on Ojankosken mukaan halukas tulemaan myöhemmin paikalle, jos tyhjiä tiloja on tarjolla.

Ovia murskaksi

Myös poliisi harjoitteli Mikkolan taloissa. Komisario Jarmo Ojala Vantaan poliisista kertoo, että tyhjässä rakennuksessa pääsee harjoittelemaan käytännössä. Voi tehdä taktisia harjoituksia, ja koirille uudet tilat ovat tärkeitä, sillä ne tottuvat nopeasti vanhoihin tiloihin.

Ojalan mukaan poliisi on hyödyntänyt tyhjiä tiloja jo monen vuoden aikana. Tilaisuus tarjoutuu muutaman kerran vuodessa. Usein kysymyksessä on jonkin suuren yrityksen tilat. ”Joskus meille tarjotaan tiloja, mutta aika usein se vaatii omaa aktiivisuutta”, hän sanoo.

VAV:n tapauksessa yhtiö tarjosi poliisille harjoittelutiloja.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ovia murskaksi– romuina olevilla taloilla on kova kysyntä ennen purkamista”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat