Kokeile kuukausi maksutta

YIT sai 30 miljoonan rakennusurakan Helsingistä

YIT on allekirjoittanut urakkasopimuksen Töölön Pysäköintilaitos Oy:n kanssa uuden pysäköintilaitoksen rakentamisesta Helsingin Töölöön. Urakkasopimuksen arvo YIT:lle on yli 30 miljoonaa euroa.

YIT on allekirjoittanut urakkasopimuksen Töölön Pysäköintilaitos Oy:n kanssa uuden pysäköintilaitoksen rakentamisesta Helsingin Töölöön. Urakkasopimuksen arvo YIT:lle on yli 30 miljoonaa euroa.

Caverion vastaa pysäköintilaitoksen talotekniikan suunnittelusta ja toteutuksesta sekä projektin johtamisesta. Talotekniset järjestelmät kattavat lämmitys-, vesi- ja viemäri-, ilmanvaihto- ja ilmastointi-, sähköistys-, turvallisuus-, automaatio- sekä sprinklerijärjestelmät. Talotekniikan toimituksen arvo on noin 4,6 miljoonaa euroa.

Pysäköintilaitoksen rakennustyöt käynnistyvät vielä kuluvan vuoden aikana, ja se valmistuu keväällä 2019. Laitokseen tulee kaikkiaan 800 autopaikkaa.

Töölön Pysäköintilaitoksen ankkurisijoittaja on Henki-Fennia, ja muihin sijoittajiin kuuluu muun muassa Yleisradion Eläkesäätiö. Pysäköintilaitos on tamperelaisen Taitokaari Oy:n ja espoolaisen Vantum Oy:n yhteishanke.

Uusi pysäköintiratkaisu vauhdittaa Töölön kaupunginosan kehittämistä asumisen, yritysten ja palvelujen näkökulmasta. Ajoyhteys pysäköintilaitokseen tulee Töölönkatu 23–25:n kohdalta Crowne Plaza- ja Scandic Park -hotellien välistä. Pysäköintilaitoksen suunnitelma on täysin integroitu Pisararataan: junayhteyden toteutuessa autopysäköinnistä on helppo maanalainen yhteys liikennevälineestä toiseen.

”Ympäristöystävällisyys toteutuu hankkeessa monipuolisesti. Lämmitys hyödyntää niin sanotun hukkalämmön, ja poistoilma puhdistetaan ennen ulosohjausta”, YIT:n Kalliorakennus ja kaivokset -yksikön johtaja Ari Bergström kertoo.

”Turvallisuusseikkoihin on kiinnitetty erityistä huomiota ja pysäköintilaitokseen toteutetaan muun muassa kulunvalvonta-, videovalvonta- ja automaattinen sammutusjärjestelmä”, Caverionin Suomen divisioonajohtaja Jarno Hacklin sanoo.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “YIT sai 30 miljoonan rakennusurakan Helsingistä”

  1. Mahtaa olla pikkuisen kallista pysäköidä.
    30.000.000 euroa, johonkin parkkihalliin!?

    Otan osaa!

  2. Jos vaikka neljän euron tuntihinnalla laskee ja 50% käyttöasteella…
    37500 euroa / 365 päivää / 24 tuntia / 50% käyttöaste niin …
    takaisinmaksuaika investoinnille on noin 8,5 vuotta.
    Tietysti pitää laske mukaan käyttökulut … niin sanotaan että noin 15 vuotta ja
    laitos on maksanut itsensä takaisin.
    kannattavuudesta voidaan olla sitten montaa mieltä 🙂

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat