Arkkitehtuuri Rakennuslehti Yksi kommentti

Keskisuomalainen: Jyväskylän konserttisalin hinta 53 miljoonaa euroa

Jyväskylään suunnitellun konserttisalin hintalappu on nousemassa lähes 53 miljoonaan euroon, kertoo Keskisuomalainen. Uusi konsertti- tai virallisesti musiikkisali vetäisi 1 000–1 100 kuulijaa. Musiikkisalin hankesuunnitelma on viimeistelyvaiheessa ja valmistuu kaupunginhallituksen iltakouluun ensi maanantaina.

Uutta musiikkisalia kaavaillaan Lutakkoon, nykyisen messu- ja kongressikeskus Paviljongin sisään ja osittain sen viereisten aukioiden päälle.

Hankkeen pääsuunnittelija on arkkitehti Samuli Miettinen JKMM Arkkitehdeistä. Hän korostaa Keskisuomalaisessa, että itse musiikkisali maksaisi loppuhinnasta noin kaksi kolmannesta eli noin 35 miljoonaa euroa. Muu 15 miljoonaa euroa menisi Paviljongin toimisto- ja kokoustilojen uudistamiseen ja parkkipaikkojen hankkimiseen viereisestä parkkitalosta.

Ei toteudu ilman ulkoista rahoitusta

Kaupunginjohtaja Timo Koivisto kertoo, että toteutuakseen musiikkisali vaatisi merkittävän ulkoisen rahoituksen.

”Jos olen ymmärtänyt oikein, esimerkiksi Lahti sai lähes puolet Sibelius-talon investoinnista ulkopuolelta, joten Jyväskylässäkin kyse olisi isosta summasta. Toki hanke varmasti vaatii myös kaupungin omaa budjettirahaa. Viisi vuotta eteenpäin meillä ei kuitenkaan ole varattu tälle hankkeelle investointisuunnitelmassa senttiäkään”, Koivisto sanoo lehdessä.

Jyväskylän uusi musiikkisali olisi samaan kokoluokkaa Kuopion musiikkitalon ja Lahden Sibelius-talon kanssa.

Suuren salin lisäksi hankesuunnitelma sisältää pienemmän harjoitussalin sekä toimisto- ja kokoustiloja ja uudistuksia kongressitiloihin. Uutta tilaa syntyisi noin 15 000 neliötä ja vanhaa korjattaisiin noin 3 000 neliötä.

Keskustelu artikkelista: 1 kommentti

  • pakkanen ei pure suvakkia

    Ihan tällaisena pienenä kysymyksenä vain, että mistä tämän takia luovutaan? Suljetaanko jotain vanhaa? Myydäänkö jo jotain olemassa olevaa pois vai miten on ajateltu, että tämänkin ylläpito rahoitetaan?

    Tällaisten takia meillä on puutetta rahasta ja velka kasvaa. Tehdään kokoajan lisää jotain, mikä vaatii ylläpitoa, mutta mistään vastaavasta ei luovuta. Näin vuosien aikana kokoajan tulee lisää ylläpidettävää. Miksi pitää saada uusi?

    Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia