Kiinteistöyhtiö selvittää listautumista

Kiinteistöyhtiö Suomen Hoivatilat Oy alkaa selvittää yhtiön osakkeen listausmahdollisuutta pienille yrityksille tarkoitetulle Helsingin pörssin First North Finland -markkinapaikalle.

Kiinteistöyhtiö Suomen Hoivatilat Oy alkaa selvittää yhtiön osakkeen listausmahdollisuutta pienille yrityksille tarkoitetulle Helsingin pörssin First North Finland -markkinapaikalle.

Samalla yhtiö harkitsee yleisölle ja institutionaalisille sijoittajille suunnattavan osakeannin toteuttamista mahdollisen listauksen yhteydessä. Mahdollinen listaus ja osakeanti tapahtuvat markkinatilanteesta riippuen vuoden 2016 aikana.

Listautumisen ja osakeannin ensisijaisena tavoitteena olisi nopeuttaa yhtiön kasvua, kehittää liiketoimintaa ja lisätä yhtiön tunnettuutta. Lisäksi osakeannin tarkoituksena olisi laajentaa yhtiön omistajapohjaa sekä suomalaisten yksityissijoittajien että kotimaisten ja kansainvälisten instituutioiden keskuudessa. Listautumisen oletettaisiin myös parantavan yhtiön osakkeiden likviditeettiä ja vahvistavan yhtiön pääomarakennetta sekä vakavaraisuutta.

Vuonna 2008 perustettu Suomen Hoivatilat on erikoistunut päivä- ja hoivakotien sekä palvelukortteleiden tuottamiseen, rakennuttamiseen, omistamiseen ja vuokraamiseen. Yhtiö tarjoaa asiakkaidensa tarpeiden pohjalta räätälöityjä tiloja sekä yksityisille palveluntarjoajille että kunnille ja kaupungeille.

”Näkemyksemme mukaan päivä- ja hoivakotien tilatarpeet kasvavat voimakkaasti lähivuosina. Roolinamme tässä kehityksessä on toimia kasvun ratkaisijana – sekä kasvukunnille että Hoivatilojen yritysasiakkaille”, Suomen Hoivatilojen toimitusjohtaja Jussi Karjula sanoo.

”Tulevan uuden sote-lainsäädännön myötä asiakas voisi valita palveluiden tuottajan julkiselta, yksityiseltä tai kolmannelta sektorilta. Palveluseteli toimii työkaluna valinnanvapauden toteuttamisessa. Näemme tässä kehityksessä kiinnostavia kasvun mahdollisuuksia”, yhtiön hallituksen puheenjohtaja Pertti Huuskonen toteaa.

Huuskonen on varsinainen konkari kiinteistöalalla. Hän toimi Technopoliksessa toimitusjohtajana vuosina 1985–2008 ja hallituksen puheenjohtajana vuosina 2008–2012. Hän on myös rakennuskonserni Päätoimijan hallituksen puheenjohtaja.

Suomen Hoivatilojen suurin omistaja on oululainen sijoitusyhtiö Partnera Oy noin 30 prosentin omistusosuudella. Yhtiöllä on yli 80 osakkeenomistajaa. Omistajakunnassa ovat mukana muun muassa LähiTapiola Pohjoinen sekä yhtiön johto ja työntekijät.

Hoivatilat toimii valtakunnallisesti, erityisesti kasvukeskusalueilla. Sen omistuksessa on noin 50 kiinteistöä. Kiinteistöjen arvo yhtiön taseessa oli vuoden 2015 lopussa noin 90 miljoonaa euroa.

First North on pohjoismainen vaihtoehtoinen markkinapaikka osakekaupankäynnille. First Northia eivät koske EU:n arvopaperimarkkinalaissa säännellylle markkinapaikalle asetetut vaatimukset. Näin ollen esimerkiksi IFRS-sääntely ei päde First Northiin listattuihin yhtiöihin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kiinteistöyhtiö selvittää listautumista”

Jätä kommentti