Kokeile kuukausi maksutta

Putkien jäätymisriski ei ole ohi vielä pakkasen hellittäessä

Vesijohtojen jäätymisriski ei ole vielä ohi, kun pakkanen alkaa lauhtua. Jos putket ovat jäätyäkseen, jäätyminen kiihtyy vielä pakkasen lauhtuessa.

Vesijohtojen jäätymisriski ei ole vielä ohi, kun pakkanen alkaa lauhtua. Jos putket ovat jäätyäkseen, jäätyminen kiihtyy vielä pakkasen lauhtuessa.

Jäätymisriskiä voi HSY:n aluepäällikkö Sami Sillsténin mukaan pienentää laittamalla putkireittien kohdalle eristysmateriaalia. Tonttijohtojen jäätymistä voit estää eristämällä etenkin alle kahden metrin syvyydessä olevat putket huolellisesti. Tonttijohtojen liitoskohtien päälle voi myös lapioida lunta lämmöneristeeksi.

”Jos huomaa tässä vaiheessa eristyksen puutteellisuuden, kannattaa jäätymistä estää pitämällä hanoissa pientä virtausta, eli valuttamalla vettä putkesta hiljalleen. Ennen vedenjuoksutusta on kuitenkin tärkeää varmistaa viemäreiden kunnollinen toiminta, sillä talvisin viemäritkin voivat jäätyä”, Sillstén muistuttaa.

Kiinteistöt maksavat itse vesimittareiden ja tonttijohtojen jäätymisestä aiheutuvat kustannukset, joten varotoimenpiteistä kannattaa huolehtia turhien kustannusten ja vedenjakelukatkosten välttämiseksi.

Jos huomaa vesiputken tai vesimittarin jäätyneen, sitä ei kannata Sillsténin mukaan lähteä sulattamaan itse, vaan sulatustyö pitää jättää ammattilaisen hoidettavaksi. Ainoa oikea sulatustapa on höyrysulatus. Ammattimaiset putkien sulattajat osaavat huolehtia paineiden purkautumisesta oikealla tavalla ja estää lisävahinkojen syntymisen.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY on kuntayhtymä, joka tuottaa vesihuollon ja jätehuollon palveluja sekä tietoa pääkaupunkiseudusta ja ympäristöstä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Putkien jäätymisriski ei ole ohi vielä pakkasen hellittäessä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat