Tuulivoimaan investoitiin viime vuonna yli puoli miljardia euroa

Uuteen tuulivoimakapasiteettiin investoitiin viime vuonna ennätysmäärä, yli puoli miljardia euroa. Sen seurauksena kansallinen kapasiteetti ylitti vuoden lopulla 1000 MW:n rajan.

Suomen Tuulivoimayhdistyksen mukaan ennätyksellistä oli myös tuulisähkön tuotanto, joka tuplaantui viime vuoden aikana. Kotimaista tuulisähköä tuotettiin 2,3 TWh. Määrä vastaa yli puolta Helsingissä vuosittain kulutettavasta sähköstä.

Viime vuoden aikana Suomeen rakennettiin 124 uutta voimalaa, joiden yhteiskapasiteetti on 379 megawattia. Suomen Tuulivoimayhdistyksen mukaan rakennettu määrä on ennätyksellinen ja kasvattaa maamme tuulivoimakapasiteetin 1005 MW:iin ja 387 tuulivoimalaan.

Tuulivoimalla tuotetun sähkön määrä tuplaantui edellisen vuoden lukemiin verrattuna. Vuoden 2015 tuulisähköntuotannolla voidaan kattaa yli puolet Helsingissä vuosittain kulutettavasta sähköstä. Koko Suomen sähkönkulutuksesta tuulivoimalla katettiin viime vuoden aikana 2,8 prosenttia.

Suomen Tuulivoimayhdistyksen toiminnanjohtaja Anni Mikkonen muistuttaa, että uusi, suunnitteilla oleva uusiutuvan energian tukimekanismi vaikuttaa merkittävästi siihen, millä teholla tuulivoimarakentaminen jatkuu Suomessa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 6 kertaa

6 vastausta artikkeliin “Tuulivoimaan investoitiin viime vuonna yli puoli miljardia euroa”

  1. Tuotto vaan on kovin nirkosta pakkasella. Tuo yli 1000MW tuotti tammikuun pakkaspäivinä Fingridin mukaan vähimmillään vajaalla 50MW teholla. Lisäksi muuan MW kului luppoaikaa viettävien voimala-alueiden lämmittämiseen.

  2. Toisin sanoen ennätysmäärä veronmaksajien rahoja siirretty ulkomaisten investorien taskuun tukiaisten muodossa.

  3. Miten Suomella voi olla varaa tämmöiseen pelleilyyn?!!
    Lukekaan Korholan blogi aiheesta Iltalehdestä. Hän sentäs ymmärtää aiheesta jotain, mitä ei voi sanoa kuin muutamasta kansanedustajasta.

  4. Hienoa, että edes jokin ala Suomessa investoi! Tuulivoimaprojektin budjetista menee suoraan asennuksen yhteydessä kolmasosa jo pelkkään suomalaiseen rakennustyöhön.

  5. Yhtä hyvin suomalaiset rakennusmiehet voisi laittaa kaivamaan ja täyttämään kuoppia valtion palkkalistoille. Jäisi se epäkäytännöllinen tuulimyllyjen kärrääminen ulkomailta kokonaan tekemättä, ja julkista rahaa kuluisi vähemmän.

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat