Projektit Rakennuslehti Ei kommentteja

Caverion toimittaa yli 21 miljoonan euron talotekniikkajärjestelmän berliiniläiseen laboratorio- ja hallintorakennukseen

Caverion on solminut sopimuksen Hochtief Building GmbH:n kanssa yli 21 miljoonan euron arvoisten talotekniikkajärjestelmien toimittamisesta uuteen Berliinin-Brandenburgin osavaltiolaboratorioon (LLBB). Caverion vastaa talotekniikkajärjestelmien suunnittelusta ja projektoinnista sekä projektin toteutuksesta.

LLBB:n Berliinin rakennettava laboratorio- ja hallintorakennus.

Caverionin toimitus kattaa seuraavat tuotealueet: ilmanvaihto ja ilmastointi, lämmitys, vesi ja viemäri, sähköistys, jäähdytys ja automaatio. Caverion toteuttaa myös tilojen palosuojausta. Nelikerroksisen rakennuksen kokonaiskerrosala on 22 800 neliömetriä, ja rakennuksessa on toimistotiloja sekä korkean turvatason laboratoriotiloja.

”Turvatason S3 laboratorioilla on tiukat turvallisuusmääräykset. Puhdasta sisäilmaa, paloturvallisuutta ja energiansyöttöä koskevat tekniset vaatimukset ovat näin ollen tiukat. Olemme osoittaneet teknisen osaamisemme turvaluokiteltujen tilojen talotekniikkatoimittajana. Korkean turvatason laboratorioreferensseihimme kuuluvat  muun muassa Marburgin yliopisto, Hampurin Bernhard Nocht -instituutti ja Berliinin Robert Koch -instituutti”, Caverionin Saksan divisioonajohtaja Werner Kühn sanoo.

Projektin toteutus alkaa lokakuussa 2016, ja projektin odotetaan valmistuvan vuoden 2018 loppuun mennessä.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia