Peikko toimittaa perustukset tuulivoimapuistoon Lapualle

Peikko Finland Oy toimittaa perustukset Lapualle rakennettavaan Jouttikallion tuulipuistoon. Tilaus on kokonaistoimitus sisältäen perustusten suunnittelun, perustuskomponentit sekä asennuksen betonointitöineen. Toimitukset ja asennukset alkavat huhtikuun puolivälissä, ja perustukset valmistuvat toukokuun loppuun mennessä.

Peikko Finland Oy toimittaa perustukset Lapualle rakennettavaan Jouttikallion tuulipuistoon. Tilaus on kokonaistoimitus sisältäen perustusten suunnittelun, perustuskomponentit sekä asennuksen betonointitöineen. Toimitukset ja asennukset alkavat huhtikuun puolivälissä, ja perustukset valmistuvat toukokuun loppuun mennessä.

”Olemme jatkaneet perustusratkaisumme optimointia teräksen ja betonin määrän sekä projektikohtaisten muuttuvien maaperäkantavuuksien mukaisesti”, Peikko Finland Oy:n toimitusjohtaja Esa Rusila kertoo.

Jouttikallion tuulivoimapuiston rakennuttajana toimii OX2. Rakentamisesta ja suunnittelusta kokonaisuudessaan vastaa pääurakoitsija Empower, jolle Peikko toteuttaa perustukset. Vestas toimittaa Jouttikallioon kuusi 3,45 megawatin turbiinia, joiden napakorkeus on 147 metriä. Turbiinit asennetaan syksyllä, ja voimalat ovat tuotantokäytössä vuoden 2016 lopussa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Peikko toimittaa perustukset tuulivoimapuistoon Lapualle”

  1. Tuulivoimarakentaminen on yksinkertaisesti tyhmää. Tuulivoimalat aiheuttavat vakavia terveyshaittoja matalataajuisella melupäästöllään. Valosaaste häiritsee asukkaita ja eläimistöä. Syöttötariffi kuormittaa kohtuuttomasti valtiota ja veronmaksajia. Tuulivoimaloiden sattumasähkö vain sekoittaa sähkömarkkinoita ja lisää mm. vesivoimaloiden ohijuoksutusta alassäätötilanteissa. Ulkomainen turbiinivalmistaja vie koko investoinnista 70-80%. Tuulivoima työllistää lähinnä ulkomailla. Haittavaikutukset jäävät kohdepaikkakunnalle, mutta raha valuu ulos. CO2-päästötkin vain lisääntyy.

    1. Onneksi meillä on täysin kotimaiset energiat kuten:öljy,kivihiili ja uraani.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat