Suunnittelu Auri Häkkinen Yksi kommentti

Sito osti norjalaisen konsulttiyhtiön – Norjan inframarkkinat houkuttelivat

Sito Oy on ostanut enemmistön norjalaisesta infra-, teollisuus- ja talonrakennussektorin projektijohtoon, suunnitteluttamiseen ja rakennuttamiseen erikoistuneesta palveluyritys Asenso As:stä. Yhtiön perustajat Knut Berntzen ja Roar Ødegård jatkavat yhtiössä partnereina ja asiantuntijoina.Yrityskauppa on osa Siton strategista kasvua.

Pääosin Oslon talousalueella toimivan Asenson merkittävimpiä asiakkaita viime vuosina ovat olleet muun muassa Norjan ratahallinto, Oslon kaupunki, Oslon metro- ja raitiotieliikenteestä vastaava Sporveien Oslo AS sekä monet kiinteistökehittäjät ja urakoitsijat.

Jatkossa yritys tulee panostamaan nykyisen projektinjohto- ja rakennuttamisliiketoiminnan laajentamiseen, mutta laajenee myös infrasuunnitteluun ja tavoittelee Siton asiantuntemukseen nojautuen myös vahvaa markkina-asemaa tie- ja ratahankkeiden suunnittelussa ja konsultoinnissa.

Olemme jo parin vuoden ajan tutkineet aktiivisesti vaihtoehtoja etabloitua nimenomaan Norjaan. Norjan Suomeen verrattuna moninkertaiset infrastruktuuri-investoinnit tarjoavat meille merkittävän liiketoiminnan laajentumismahdollisuuden”, Sito Oy:n varatoimitusjohtaja Kimmo Anttalainen kertoo.

Kimmo Anttalainen sanoo, että nykyisille sitolaisille avautuu norjalaisissa hankkeissa mielenkiintoisia projekteja. Norja on suunnittelu- ja rakennuskulttuuriltaan hyvin samanlainen maa kuin Suomikin, mutta toisaalta olosuhteet vaikkapa infrarakentamisessa poikkeavat niin paljon kotimaisesta, että haastetta ja oppimista varmasti riittää.

Asenso As:n palveluksessa on noin 20 asiantuntijaa.

”Toiminnan laajentuessa uusille asiantuntijoille erityisesti infrapuolelta on varmasti tilausta. Siton tavoitteena on, että parin kolmen vuoden päästä olemme Norjassa omalla sektorillamme arvostettu ja tunnettu osaaja”, Sito Oy:n toimitusjohtaja Tapio Puurunen linjaa.

Keskustelu artikkelista: 1 kommentti

  • Hieno, että perinteinen suomalainen konsulttiyhtiö voi hyvin ja kasvaa hyvin. Sitossa on sitä jotain verrattuna vaikka tanskalaisomisteiseen konsulttitaloon tai muihin vastaaviin pullataikina firmoihin.

    Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia