Kokeile kuukausi maksutta

SRV sai Aalto-yliopisto­kiinteistöiltä ison urakan Otaniemestä

SRV osallistuu Aalto-yliopiston kampuksen ytimen kehittämiseen rakentamalla Espoon Otaniemeen uuden kampusrakennuksen sekä Metrokeskuksen liiketilat.

SRV osallistuu Aalto-yliopiston kampuksen ytimen kehittämiseen rakentamalla Espoon Otaniemeen uuden kampusrakennuksen sekä Metrokeskuksen liiketilat.

Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu muuttaa Verstas Arkkitehdit Oy:n suunnittelemaan rakennukseen sen valmistuttua vaiheittain huhti-kesäkuussa 2018. Helmikuussa käynnistyvän hankkeen kokonaisarvo on noin 101 miljoonaa euroa.

Otakaari 1:n ja Tietotie 1:n väliselle alueelle valmistuvaan rakennukseen tulee neljä kerrosta, yhteensä 33 000 neliömetriä. Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun käyttöön rakennetaan monikäyttöisiä opetus- ja työtiloja sekä Metrokeskukseen tilat päivittäistavarakaupalle, erikoisliikkeille ja ravintoloille. Tiloille tavoitellaan A-energialuokkaa hyödyntämällä sekä geo- että aurinkoenergiaa.

”Uudisrakennus on investointi, joka tehostaa tilankäyttöämme ja tuo merkittäviä kustannussäästöjä. Meillä on käytössä paljon vuokratilaa, josta voimme luopua uuden rakennuksen valmistuttua, ja kampusrakenteen tiivistymisen myötä voimme vähentää myös erilaisten palvelupisteiden lukumäärää”, Aalto-yliopistokiinteistöjen toimitusjohtaja Antti Tuomela sanoo.

Hanke toteutetaan Suomessa yleistyvällä allianssimallilla, jossa hankkeen suunnittelu ja rakentaminen toteutetaan yhdessä ja riskit ja hyödyt jaetaan allianssin muodostavien SRV:n ja Aalto-yliopistokiinteistöjen välillä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “SRV sai Aalto-yliopisto­kiinteistöiltä ison urakan Otaniemestä”

  1. Aallosta pantiin ja pannaan kai edelleen väkeä kävelemään. Opiskelijamäärät alenevat. Opiskelu siirtyy virtaallisin välinein varistettua kotia kohti. Ympärillä on tyhjeneviä toimitiloja. Mihin Aalto tarvitsee superkallista uutta taloa?

    1. Jos uutisen jaksaa lukea, niin saa vastauksen myös esittämääsi kysymykseen.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat