Kokeile kuukausi maksutta

Finavia peruskorjaa Helsinki-Vantaan rullausteitä ensi kesänä

Finavia peruskorjaa tulevana kesänä lentoaseman rullausteitä ja etäjäänpoistoaluetta.

Finavia peruskorjaa tulevana kesänä lentoaseman rullausteitä ja etäjäänpoistoaluetta.

Huhtikuussa 2016 käynnistyvien töiden arvioidaan valmistuvan lokakuussa 2016. Korjaustöillä ei ole vaikutusta lentoaseman operatiiviseen toimintaan tai lentoliikenteen kapasiteettiin.

”Peruskorjaukset valmistavat Helsinki-Vantaata kasvavaan lentoliikenteen määrään ja varmistavat lentoaseman sujuvan ja turvallisen lentoliikenteen. Finavian käynnissä olevan mittavan laajennushankkeen myötä valmistaudumme palvelemaan 20 miljoonaa matkustajaa vuonna 2020. Infrastruktuurin on oltava kilpailukykyisessä ja kustannustehokkaassa kunnossa nykyisille ja uusille lentoyhtiöasiakkaillemme”, Finavian tekninen johtaja Henri Hansson sanoo.

Finavia tekee peruskorjauksia lentoaseman rullausteillä Z ja W sekä etäjäänpoistoalueella 6. Rullausteitä ja etäjäänpoistoaluetta jyrsitään ja ne päällystetään uudelleen. Lisäksi sähkö- ja valojärjestelmiä uusitaan ja viemäreitä korjataan.

”Rullaustie W:n sekä etäjäänpoistoalue 6:n korjattavat osuudet ovat nyt ensimmäistä kertaa työn alla 14 vuotta valmistumisensa jälkeen. Rullaustietä Z on viimeksi korjattu kevyesti vuonna 2007. Peruskorjauksen tavoitteena on jatkaa rullausteiden käyttöikää jopa 15 vuodella”, Helsinki-Vantaan lentoaseman apulaisjohtaja Heini Noronen-Juhola Finaviasta sanoo.

Samaan aikaan Finavia suorittaa kiitoteiden 04R-15 eli kiitoteiden 1 ja 2 välisellä risteysalueella kesällä 2015 toteutetun remontin viimeisteleviä töitä.

Rullausteiden ja etäjäänpoistoalueen peruskorjaukset toteutetaan vaiheittain. Huhtikuussa 2016 käynnistyvät työt kestävät noin puoli vuotta. Investoinnin arvo on lähes 17 miljoonaa euroa.

Päällysteurakka Lemminkäiselle

Päällystysurakan toteuttaa Lemminkäinen Infra Oy.

Työt alkavat huhtikuussa 2016 ja valmistuvat lokakuussa 2016. Urakan kokonaisarvo on noin 5,8 miljoonaa euroa.

Urakkaan sisältyy lentokoneiden rullausteiden ja asematasojen jyrsintää ja päällystystöitä. Työhön kuluu noin 80 000 tonnia päällystystä. Lisäksi urakkaan kuuluu kenttävalaistuksen toisioputkituksen rakentaminen.

”Urakka on erittäin vaativa, sillä työskentelemme toimivassa lentoasemaympäristössä. Pitkäaikainen kesto ja elinkaarikustannukset ovat tärkeitä kriteerejä lentokenttäpäällysteen valinnassa, joten painotamme sen laadussa tiettyjä ominaisuuksia, kuten stabiliteettia ja säänkestävyyttä”, Suomen päällystyksen johtaja Markku Lilja Lemminkäiseltä sanoo.

Lennot sujuvat normaalisti

Korjaustöillä ei ole vaikutusta Helsinki-Vantaan operatiiviseen toimintaan tai lentoliikenteen kapasiteettiin. Kaikki lennot pystytään operoimaan normaaliin tapaan.

Myös vaikutukset kiitoteiden käyttöön ovat vähäisiä. Rullausteillä ja etäjäänpoistoalueella tehtävät työt eivät vaikuta kiitoteiden käyttöön lainkaan.

Kiitoteiden 04R-15 risteyskohdassa suoritettavat viimeistelevät työt suoritetaan touko-kesäkuun vaihteessa yöaikaan. Kaksi viikkoa kestävien töiden aikana lentoonlähtöihin ja laskeutumisiin on käytössä kiitotie 3. Työt eivät vaikuta lentoliikenteen sujuvuuteen, mutta lentokonemelua voi esiintyä yöaikaan normaalia enemmän Keravan suunnalla, erityisesti Keravan keskustan alueella.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Finavia peruskorjaa Helsinki-Vantaan rullausteitä ensi kesänä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat