Projektit Rakennuslehti 2 kommenttia

Helsingin Sanomat: virkamiehet haluavat purkaa Helsingin vanhan jäähallin

Helsingin asemakaavapäällikkö Olavi Veltheimin mielestä Nordenskiöldinkatu olisi paras sijainti jääkiekkoseura HIFK:n suunnittelemalle uudelle monitoimihallille, kertoo Helsingin Sanomat. Suomessa uudenlainen hallihanke käsittää jäähallin lisäksi myös muun muassa asuntoja, hotellin sekä kauppakeskuksen.

Helsinki Garden -monitoimiareenaa on soviteltu sekä Nordenskiöldinkadun varteen vanhan jäähallin ympäristöön että Olympiastadionin kupeeseen Mäntymäelle.

Lehti kertoo, että kaupunkisuunnitteluviraston virkamiesten mielestä Nordenskiöldinkatu on sekä kaupungin kehityksen että talouden kannalta järkevämpi vaihtoehto. Nordenskiöldinkadun vaihtoehdon arvioidaan tuottavan kaupungille esimerkiksi enemmän työpaikkoja ja verotuloja kuin Mäntymäen vaihtoehdon.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan Veltheim  esittää Helsingin kaavoitusta ohjaaville poliitikoille, että  käsiteltyjen vaihtoehtojen mukainen tilaohjelma pohjoisessa vaihtoehdossa tarkastellulle alueelle edellyttää Nordenskiöldinkadun vanhan jäähallin purkamista.

Helsingin kaupunginmuseon mielestä Nordenskiöldinkadun hallia ei pitäisi purkaa.

”Meidän mielestämme hallirakennus pitäisi suojella. Jääkiekon historia Suomessa on aika lyhyt ja tämä on toinen jäähalli, joka Suomeen on koskaan rakennettu. Hallilla on myös omat arkkitehtoniset arvonsa”, kaupunginmuseon tutkija Johanna Björkman sanoo .

Kaupunginmuseo ei voi yksin päättää suojelusta. Se voi tehdä asiasta esityksen, mutta lopullinen suojelupäätös kuuluu poliitikoille.

HIFK on havitellut monitoimihallilleen tilaa Helsingin Olympiastadionin lähettyviltä jo muutaman vuoden.

 

 

Keskustelu artikkelista: 2 kommenttia

 • Loogista, fiksu tapa päivittää HIFKin tarvitsemat tilat tähän päivään.

  Vastaa
 • Toisaalta kenttiä ei ole ainakaan yhtään liikaa ja vanhan hallin + harjoitushallin kustannukset vuokraajalle kaiken järjen mukaan paljon edullisemmat kuin mitä uuden rakennuksen olisivat. Nordiksella on kuitenkin jatkuvasti konsertteja ja muuta oheistoimintaa, vaikka HjallisHallen on ”modernimpi” ja vetää enemmän.

  Ja purkamisesta uuden valmistumiseen olisi helposti 3 vuoden vaje tiloissa niin otteluiden, harjoitusjäiden kuin muun oheistominnan osalta.

  Ei jatkoon virkamiesten aivopierut. Pysäköintikenttähehtaarit pääkaupungin ytimessä? Ei kuulosta tältä päivältä. Noille neliöille olisi varmasti parempaakin käyttöä. Kokonaisuusdessaan uusi areenakokonaisuus + kisahalli + stadikka + nordis muodostaisivat sellaisen huikean urheilullisen kokonaisuuden joka pystyisi varmasti palvelemaan mahdollisimman laaja-alaisesti.

  Vai onko joku osio vajaakäytössä?

  Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia