Kokeile kuukausi maksutta

Valiolle rakenteilla 170 miljoonan euron välipalatehdas Riihimäellä

Valion uusi välipalatehdas otetaan käyttöön Riihimäen Herajoella vuonna 2017.

Valion uusi välipalatehdas otetaan käyttöön Riihimäen Herajoella vuonna 2017.

Yhtiön mukaan tehtaasta tulee sekä ympäristöystävällisyydeltään että tuotantoteknologialtaan huippuluokan meijeri. Se vahvistaa Valion kilpailukykyä sekä Suomessa että vientimarkkinoilla.

Uuden meijerin kapasiteetti on noin 120 miljoonaa kiloa vuodessa.

Välipalatehtaan kustannusarvio on noin 170 miljoonaa euroa. Riihimäen seutu hyötyy Valion meijerin rakentamisesta sekä työllisyytenä että koko Herajoen teollisuusaluetta palvelevan Arolammin moottoritieliittymän rakentamisena.

Työmaalla työskentelee nyt noin 300 henkilöä ja alihankkijoina on noin 200 suomalaista urakoitsijaa ja yritystä. Työmaalla on kiinnitetty erityishuomiota työturvallisuuteen. 500 000 työtunnin aikana on sattunut ainoastaan 14 työtapaturmaa, kertoo investointiprojektin suunnittelujohtaja Jarmo Koponen.

Valmistuvan meijerin energia-, logistiikka- ja vedenkäyttöratkaisut ovat hävikkiä vähentäviä ja luonnonvaroja säästäviä. Riihimäellä lämmöntuotannossa käytetään uusiutuvia polttoaineita.

Yhtiön kertoman mukaan maailman modernein lämmön talteenottojärjestelmä säästää energiaa noin 30 prosenttia nykyiseen tehtaaseen verrattuna.

Valion nykyinen meijeri on toiminut Riihimäellä 49 vuotta. Uusi meijeri kasvattaa Valion valmistuskapasiteettia Riihimäen Herajoella.

Riihimäen nykyisessä meijerissä työskentelee noin 400 henkilöä.

Uuden tehtaan henkilövahvuus on aloitusvaiheessa noin 90 henkilöä, kuvaa Riihimäen meijerin tehtaanjohtaja Tapio Tammi.

Valion mukaan uusi välipalatehdas on hyvä esimerkki valiolaisen maitoketjun merkityksestä suomalaiselle yhteiskunnalle. Investoinnit, työ ja rahavirrat pysyvät Suomessa. Valion investoinnit olivat noin neljännes Suomen elintarviketeollisuuden investoinneista vuonna 2015.

Investoinnin lukuja

Tontin pinta-ala noin 53 ha

Rakennusoikeus noin 265 000 m2

Tehdasrakennuksen pinta-ala noin 20 000 m2

Tehdasrakennuksen tilavuus noin 200 000 m3

Viisi kerrosta

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Valiolle rakenteilla 170 miljoonan euron välipalatehdas Riihimäellä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat