Kuluttajien asunnonostoaikeet lisääntyneet keväällä

Kuluttajien talousluottamus on jälleen vahvistunut toukokuussa, kun huhtikuussa luottamus oli hieman heikentynyt maaliskuusta. Myös kuluttajien asunnonostoaikeet ovat kohonneet. Tiedot selviävät Tilastokeskuksen kuluttajien luottamusindikaattorista.

Kotitalouksista 7,5 prosenttia ilmoittaa nyt aikovansa ostaa uuden asunnon 12 kuukauden sisällä. Asunnon ostoa kaavailevien kotitalouksien osuus oli kuukausi sitten 6,6 prosenttia ja vuosi sitten toukokuussa 6,4 prosenttia. Vuodesta 1995 tehdyn barometrin kaikkien aikojen alin lukema on 4,1 prosenttia ja keskiarvolukema 7,0.

Myös asuntojen peruskorjausaikeet ovat lisääntyneet kuukautta aiempaan verrattuna. Tuoreen kyselyn vastaajista 21,0 prosenttia aikoo peruskorjata asuntoaan vuoden sisällä. Kuukautta aiemmin lukema oli 19,7 prosenttia ja vuosi sitten toukokuussa 19,1 prosenttia. Barometrin keskiarvolukema on 18,8 prosenttia.

Kuluttajien luottamus ylitti keskiarvon

Kuluttajien luottamusindikaattori osoittaa toukokuussa lukemaa 12,5, kun se oli huhtikuussa 9,8 ja maaliskuussa 10,4. Toukokuussa 2015 luottamusindikaattori oli lukemassa 15,5. Pitkän aikavälin keskiarvo on 11,6.

Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen kuluttajabarometriin, jota varten haastateltiin toukokuussa 1227 Suomessa asuvaa henkilöä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuluttajien asunnonostoaikeet lisääntyneet keväällä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat