Museovirastolta avustuksia rakennusten entistämiseen

Museovirasto on jakanut 1,598 miljoonaa euroa rakennusten entistämisavustusta ja 8 000 euroa muinaisjäännösten hoitotukea.

Museovirasto on jakanut 1,598 miljoonaa euroa rakennusten entistämisavustusta ja 8 000 euroa muinaisjäännösten hoitotukea.

Entistämisavustusta myönnettiin 196 kohteelle. Hakemuksia tuli kaikkiaan  455. Tukea muinaisjäännösten hoitoon haettiin kolmelle kohteelle, joista kahta avustettiin.

Ensisijaisia entistämisavustuksen kohteita ovat erityislailla (laki rakennusperinnön suojelemisesta ja sen edeltäjät) ja rautatierakennusten suojelusopimukseen sisältyvät kohteet. Avustuksia myönnettiin myös muille arvokkaille ja pieteetillä korjattaville kohteille, muun muassa rakentamisen alueellisten erityispiirteiden turvaaminen otettiin huomioon.

Keskeisimpinä myöntökriteereinä olivat korjaaminen alkuperäisiä materiaaleja säilyttäen ja arkkitehtuuria vaalien. Avustuksia haettiin yleisimmin vesikatteiden korjaamiseen, julkisivujen maalaamiseen ja ikkunoiden korjaamiseen.

Avustusta ei jaettu toimenpiteille, jotka ovat kiinteistön haltijalle kuuluvaa tavanomaista huoltoa. Vaille avustusta jäi myös kohteita, joiden kulttuurihistorialliset arvot eivät riittäneet vertailussa muihin kohteisiin. Avustusta ei voitu myöskään myöntää uudisrakentamiseksi katsottaviin hankkeisiin. Tutkimatta jouduttiin jättämään 74 hakemusta, jotka saapuivat myöhässä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Museovirastolta avustuksia rakennusten entistämiseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat