Kokeile kuukausi maksutta

Onvest perusti uuden suomalaisen teräspalveluyhtiön

Suomalaisomisteinen teräspalveluyhtiö Feon Oy aloitti toimintansa toukokuun alussa. Yhtiö tarjoaa palvelua kotimaisille teräksen ostajille, kuten kone- ja laitevalmistajille sekä teräs- ja metallirakentajille.

Feon Oy:n toimitusjohtaja Petri Kalliokoski

1.5.2016 perustetun Feon Oy:n omistaa  suomalainen perheyhtiö Onvest Oy. Onvest myi Onnisen Keskolle vuoden alussa. Kauppahinta oli 369 miljoonaa euroa. Yli satavuotiaan perheyhtiö Onvestin pääomistaja on Maarit Toivanen-Koivisto.

Feonilla on pääkonttori Helsingin Vallilassa, myyntipisteet neljällä paikkakunnalla sekä teräspalvelu- ja logistiikkakeskus  keskeisellä paikalla Hattulassa. Feon Oy työllistää Suomessa 110 henkilöä.

Uuden teräspalveluyhtiön palvelukyky perustuu teräsalan pitkäaikaiseen asiantuntijuuteen sekä laaja-alaiseen yhteistyöhön Euroopan suurimpien teräksen valmistajien ja laajan kotimaisen alihankintaverkoston kanssa. Esimerkiksi metallirakentamisen asiakassegmentissä kumppaneita ovat saksalainen alumiinijärjestelmien toimittaja Schüco sekä teräsprofiilijärjestelmissä sveitsiläinen Jansen.

Yhtiö aloittaa toimintansa markkinoilla, jossa teräksen raaka-aineiden hinnat ovat olleet pitkään laskussa, ja koko toimiala on ollut alamaissa maailmanlaajuisesti. Toimialalla on kuitenkin havaittu positiivisia merkkejä muutoksesta, ja uudessa teräspalveluyhtiössä uskotaankin raaka-aineiden hintojen nousuun ja markkinoiden piristymiseen.

”Lähdemme ottamaan kasvuaskelia yhdessä asiakkaittemme kanssa. Panostamme muuttuvien asiakastarpeiden joustavaan huomioimiseen ja asiakkaittemme konsultointiin terästuotteiden valinnoissa, mitoituksissa ja hinnoittelussa. Palveluvalikoimaa ja jalostavaa toimintaa lisäämällä olemme entistä tiiviimmin osa asiakkaamme tuotantoketjua”, kertoo Feon Oy:n toimitusjohtaja Petri Kalliokoski.

”Feon Oy:n tavoitteena on olla Suomen merkittävin teräspalvelubrändi, joka tuottaa asiakkailleen aitoa lisäarvoa, kuten parempaa palvelu- ja kilpailukykyä. Omistajan rooli on tukea tätä kehitystä”, toteaa Onvest Oy:n toimitusjohtaja Timo Alamiekkaoja.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Onvest perusti uuden suomalaisen teräspalveluyhtiön”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat