Kokeile kuukausi maksutta

Peabin ja Tampereen kaupungin Ranta-Tampellan alueella järjestämä arkkitehtikilpailu on ratkennut.

Peab voitti syksyllä 2015 Ranta-Tampellan uudelta asuinalueelta Tampereen kaupungin järjestämän tontinluovutuskilpailun. Kiinteistökauppa tehtiin Ålandsbanken tonttirahastoon joulukuussa 2015.

Peab järjesti yhteistyössä Tampereen kanssa alueesta arkkitehtikilpailun kutsukilpailuna. Kilpailualue sijaitsee Tampereella, Näsijärven rannalle muodostuvan uuden Ranta-Tampellan alueen keskellä, kävelymatkan päässä keskustasta. Kilpailun tavoitteena oli laatia kortteliin korkealuokkainen, vetovoimainen, ympäristöön sopiva ja teknistaloudellisesti toteutuskelpoinen asuinkorttelisuunnitelma, joka hyödyntää alueen maisemallisia ja kaupunkikuvallisia elementtejä ja tasokkaita asumisratkaisuja.

Kutsukilpailuun valittiin viisi arkkitehtitoimistoa. Kilpailun tuomaristossa oli Tampereen kaupungin, Suomen Arkkitehtiliiton (Safa) ja Peabin edustajia. Tuomaristo päätti 9.5. pidetyssä kokouksessa valita kilpailun voittajaksi tamperelaisen arkkitehtitoimisto BST-Arkkitehdit Oy:n nimimerkillä ”Flanööri ja kalamies” toimitetun työn.

Lisäksi tuomaristo päätti antaa kunniamaininnan turkulaisen Sigge Arkkitehdit Oy nimimerkillä ”Kudos” varustetulle työlle. ”Erityisesti näissä kilpailutöissä arkkitehtuurin laatu oli korkeatasoista ja kaupunkikuvallinen ote artikuloitua”, yksi kilpailun tuomareista rakennustarkastaja Eija Muttonen-Mattila kertoo.

Kilpailutyön vahvuuksia olivat ennen kaikkea paikkaan sopiva arvokas ja näyttävä ulkonäkö ja lisäksi suunnitelman sovittaminen ympäristön asettamien reunaehtojen mukaiseksi, järvinäkymien hyödyntäminen myös sisäpihan asunnoille sopivin arkkitehtonisin massoitteluin, erikokoisten asuntojen sovittaminen suunnitelmaan sekä selkeät ja kehityskelpoiset ratkaisut asuntopohjissa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tampereen Ranta-Tampellan arkkitehtikilpailu on ratkennut”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat