Technopolis laajenee Ruotsiin ostamalla kampuksen lähes 130 miljoonalla

Technopolis laajenee Ruotsin markkinoille ostamalla Göteborgista kampuksen, jonka nimeksi tulee Technopolis Gårda. Kampus on kooltaan 34300 neliötä, ja kauppahinta on noin 126,6 miljoonaa euroa (1177 milj. Ruotsin kruunua). Yhtiö arvioi, että kauppa saadaan päätökseen heinäkuussa.

Lisäksi Technopolis on sopinut myyjäosapuolen Niam V Gårda AB:n kanssa noin 20 miljoonan kruunun (2,1 milj. euron) lisäkauppahinnasta, joka on riippuvainen kampuksen laajennuspotentiaalin toteutumisesta.

Technopolis rahoittaa kaupan aluksi lainalla. Parantaakseen vakavaraisuuttaan Gårdan kampuksen oston jälkeen sekä rahoittaakseen tulevia orgaanisia kasvuhankkeita ja mahdollisia yritysostoja Technopolis suunnittelee kuitenkin maksimissaan 150 miljoonan euron osakeantia tulevalle syksylle. Annin yksityiskohdat ovat vielä suunnitteluasteella, ja osakeannin toteuttaminen edellyttää yhtiön osakkeenomistajien hyväksyntää ylimääräisessä yhtiökokouksessa.

Gårdan kampus koostuu neljästä toisiinsa liitetystä rakennuksesta. Tämänhetkinen vuokrausaste on 94 prosenttia. Rakennuksista yksi on rakennettu vuonna 2004 ja muut kolme vuonna 1999. Kampuksen alkutuotto on arviolta 5,0 prosenttia ja vakiintunut tuotto 6,0 prosenttia. Sopimus sisältää nettotuoton takauksen vuoden 2017 loppuun saakka.

Ostettu kampus sijaitsee Gårdan alueella Göteborgin keskustan tuntumassa 15 minuutin kävelymatkan päässä keskusasemalta ja 25 kilometriä Landvetterin lentokentältä. Technopoliksen mukaan Gårda on nopeimmin kasvava toimistoalue Göteborgin alueella. Yhtiön mukaan vajaakäyttöaste Gårdan alueella ja ydinkeskustassa on alle 4 prosenttia.

”Olemme jo pitkään etsineet sopivaa kohdetta Ruotsista, ja nyt kärsivällisyytemme palkittiin. Olemme löytäneet erittäin hyvin strategiaamme sopivan kampuksen, joka täyttää investointikriteerimme. Kampuksen sijainti on ensiluokkainen, kampus on laadukas ja muuntojoustava, ja se tarjoaa hyvät kehitys- ja laajentamismahdollisuudet. Uskomme, että kasvattamalla vuokrausastetta, luomalla uusia palvelutuottoja ja ottamalla käyttöön Technopoliksen konseptin voimme luoda lisäarvoa ja nostaa sekä alueen että kampuksen markkina-arvoa”, Technopoliksen toimitusjohtaja Keith Silverang kertoo.

”Jatkamme laajentumista sekä Ruotsissa että muilla kohdemarkkinoillamme Pohjoismaissa ja Baltiassa, mikäli investointikriteereihimme sopivia kohteita löytyy. Tämä hankinta tukee yrityksen vuosien 2015–2020 strategista 10 prosentin vuotuista liikevaihdon kasvutavoitetta”, Technopoliksen sijoituksista vastaava Otso Halsti sanoo.

Technopolis odottaa kampuksen oston lisäävän noin 3,8 miljoonalla eurolla vuoden 2016 liikevaihtoa ja noin 3,1 miljoonalla eurolla käyttökatetta. Yhtiö pitää kuitenkin ennallaan aiemman arvionsa tulevaisuuden näkymistä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Technopolis laajenee Ruotsiin ostamalla kampuksen lähes 130 miljoonalla”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat