Lapti saamassa ison kehityshankkeen Kuopiossa

VR-yhtymä Oy, Kuopion kaupunki ja Rakennusliike Lapti Oy ovat solmimassa yhteistyösopimuksen Kuopion Asemanseudun kehittämisestä.

Kuopion Asemanseutu on kaupungin keskustan merkittävä aluekokonaisuus, jossa toimivat myös linja-autoasema ja rautatieasema. Laptin ”Kuopion Portti” -konseptisuunnitelman mukaan Asemanseudusta on tulossa merkittävä työpaikka-alue. Alueelle on suunniteltu liikenne- ja matkustajapalveluiden lisäksi asunto-, toimisto-, liike- ja palvelutiloja.

Hankkeen kokonaisarvo on noin 210–230 miljoonaa euroa.  Siitä on arvioitu asunto- ja toimitilarakentamisen osuuden olevan noin 150-170 miljoonaa euroa. Tavoitteena on rakentamisen käynnistyminen vuoden 2018 aikana.

Kuopion kaupunki ja VR-Yhtymä Oy esittävät yhteistyösopimuksen hyväksymistä 8.6.2016 kaupunkirakennelautakunnalle ja edelleen 13.6.2016 kaupunginhallitukselle.

”Yhteistyö on sujunut erinomaisesti ja osapuolille soveltuva etenemisvaihtoehto on nyt löytynyt. Asemanseudun menestyskelpoisimpana kehityskonseptina nähdään monimuotoinen toiminnoiltaan sekoittunut kaupunkirakenne. Mikäli sopimus hyväksytään, alkaa odotettu siirtyminen kohti alueen toimitilarakentamista”, kaupungin hankepäällikkö Antti Niskanen kertoo.

Yhteistyösopimus käynnistää hankekehitysvaiheen ja jatkaa asemakaavamuutosprosessia. Tavoitteena on hankkeen toteuttamiseen liittyvien lopullisten sopimusten tekemiseen vuoden 2017 aikana.

”Panostamme täysillä hankkeen eteenpäin vientiin. Kuopion Portin suunnittelu etenee nopealla aikataululla ja käymme neuvotteluita tilatarpeista eri toimijoiden kanssa. Ensimmäiset alustavat varaukset onkin jo saatu. Jatkamme aktiivista kartoitusta tilantarvitsijoista edelleen, saadaksemme alueelle mahdollisimman monipuolisen palvelutarjonnan”, Rakennusliike Laptin aluejohtaja Risto Pekkarinen sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lapti saamassa ison kehityshankkeen Kuopiossa”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat