Kokeile kuukausi maksutta

SRV remontoi koulutiloja Lappeenrannassa

SRV peruskorjaa Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun tiloja. Hanke toteutetaan projektinjohtourakointimallilla.

SRV peruskorjaa Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun tiloja. Hanke toteutetaan projektinjohtourakointimallilla.

Toukokuussa 2016 käynnistyneen hankkeen rakennustöiden arvo on noin 31 miljoonaa euroa, ja peruskorjaus- ja muutostöiden arvioidaan valmistuvan marraskuussa 2018. Hankkeen arkkitehtonisesta kokonaisuudesta vastaa Aihio Arkkitehdit Oy.

Skinnarilan kampuksen rakennuskanta on valmistunut vaiheittain vuosien 1973–2004 aikana, ja vanhimmat kampusrakennukset ovat olleet käytössä ilman merkittäviä peruskorjauksia yli 40 vuotta. Kiinteistöjen peruskorjaustarve on akuutti, koska talotekniikka, rakenteet ja tilat ovat suurilta osin alkuperäisiä.

Peruskorjauksen yhteydessä kiinnitetään huomiota myös kampuksen energiatehokkuuteen. Green Campus -ideologian mukaisiin toimiin varaudutaan muun muassa aurinkoenergian ja järvilämmön liitäntämahdollisuuksin sekä huomioimalla rakentamisessa Terve talo -toteutuksen kriteerit.

Hankkeen yhteydessä kampuksen toiminnallisuutta kehitetään Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun tavoitteiden mukaisesti ja tilojen käyttöä tehostetaan monimuototiloja lisäämällä sekä tilarakennetta tiivistämällä. Kampukselle rakennetaan kohtaamispaikkoja ja muunneltavia työtiloja, jotka tukevat erilaisia oppimisen muotoja ja oppimisympäristöjä. Lisäksi kampuksen laboratoriotiloihin tehdään vähäisiä korjauksia ja muutostöitä.

Kaikkiaan noin 68 000 neliömetrin suuruisen kampuksen pinta-ala ei kasva merkittävästi muutosten myötä.

”Tämän synergiahankkeen käynnistyminen on vaatinut paljon taustatyötä ja tahtotilaa myös tulevilta käyttäjiltä. On hienoa päästä toteuttamaan hanketta kustannustehokkaasti osaavien kumppaneiden kanssa, jotka ovat aiemminkin olleet rakentamassa korkeakouluympäristöjä”, kertoo Suomen yliopistokiinteistöjen rakennuttamisen ja ylläpidon johtaja Aki Havia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV remontoi koulutiloja Lappeenrannassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat